ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:42:05μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
24
Ιουλίου

Γενετική ελπίδα για τη σχιζοφρένεια

Περισσότερα από 100 γονίδια, που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια εντόπισαν βρετανοί ερευνητές σε αξιοσημείωτη μελέτη, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές στις θεραπείες των ψυχικών ασθενειών.

 

Περίπου ένας στους 100 ανθρώπους εμφανίζει κάποια μορφή σχιζοφρένειας. Ωστόσο, τα τελευταία 60 χρόνια δεν έχουν προκύψει νέες φαρμακευτικές αγωγές.

 

Η έρευνα του πανεπιστημίου του Κάρντιφ -στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300 επιστήμονες από 35 χώρες- ρίχνει κι άλλο φως στις αιτίες που προκαλούν την κατάσταση αυτή, κάτι που θα μπορούσε να επιταχύνει τις έρευνες για τη δημιουργία νέων φαρμάκων.

 

Συνδυάζοντας όλα τα διαθέσιμα γενετικά δεδομένα από ασθενείς με σχιζοφρένεια σε παγκόσμιο επίπεδο και συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με αυτά υγιών ανθρώπων, η ομάδα κατάφερε να προσδιορίσει 108 τμήματα DNA που συνδέονται με την πάθηση.

 

Κάποια από τα γονίδια σχετίζονται με τον εγκέφαλο, αλλά περιέργως ορισμένα είναι ιδιαίτερα ενεργά στο ανοσοποιητικό σύστημα, αναφέρει δημοσίευμα στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 275 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα