ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 10:00:07π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
14
Ιουνίου

Η ασθένεια που δεν ξέρει πως έχει 1 στους 4 ασθενείς

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η νέα έκθεση από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι εξαιρετικά ανησυχητικά: περισσότεροι από 29 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από την πάθηση όμως ποσοστό 25% των ασθενών δεν το γνωρίζει.

 

Οι δείκτες αυξάνονται εκθετικά τα τελευταία χρόνια και το φαινόμενο οφείλεται εν μέρει στην παγκόσμια επιδημία παχυσαρκίας.


Το CDC αδυνατεί να εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί ασθενείς με διαβήτη παραμένουν στο σκοτάδι για την κατάσταση της υγείας τους. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι αρκετοί από αυτούς δε διαθέτουν ασφάλιση και απευθύνονται σε γιατρό όταν τα συμπτώματα έχουν πια επιδεινωθεί σημαντικά – π.χ. προβλήματα στα νεφρά, βλάβες στο νευρικό σύστημα, απώλεια όρασης. Ωστόσο, ακόμη και οι ασθενείς που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας φαίνεται πως αγνοούν τα βασικά συμπτώματα της πάθησης.


Ο Αμερικανικός Σύλλογος για το Διαβήτη προτείνει σε κάθε ενήλικα άνω των 45 να κάνει εξετάσεις ανά τριετία ώστε να παρακολουθεί τα επίπεδα τη γλυκόζης του αίματος, ενώ όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, πάσχουν από υπέρταση ή ξεπερνούν το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος πρέπει να κάνουν εξετάσεις συχνότερα.


Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 330 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα