ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 4:07:58π.μ.

banner468x60

29
Νοεμβρίου

Η μετάλλαξη Όμικρον και οι κινήσεις για Χριστούγεννα με «ανοιχτή» τη χώρα

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις της πολιτείας και των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα στον πόλεμο κατά της πανδημίας και με φόντο, βέβαια, τα Χριστούγεννα που έρχονται...

 

Η ανησυχία - και στην Αθήνα - για τη μετάλλαξη «Όμικρον» είναι έκδηλη, αλλά μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα αλλαγής συνολικά του σχεδιασμού που έχει γίνει και ο οποίος έχει ένα βασικό πυλώνα: Ότι δεν τίθεται ζήτημα γενικού lockdown. Από εκεί και πέρα όλα, και ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία, είναι υπό συζήτηση αλλά σε κάθε περίπτωση όποια μέτρα ληφθούν, εάν τελικώς ληφθούν, θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους και όχι το σύνολο των πολιτών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης η μάχη κατά της πανδημίας θα δοθεί και τον Δεκέμβριο, και κατά συνέπεια την περίοδο των εορτών, με τα εξής «όπλα» :

 

 

1. Τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων για ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας
2. Εντατικοποίηση των ελέγχων και επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες που έχουν τεθεί ή θα τεθούν εν όψει των γιορτών


Σε αυτά τα δυο κεφαλαία θα πρέπει να προστεθούν μέτρα που είναι υπό συζήτηση, όπως η επιβολή της μάσκας παντού και η επέκταση της τηλεργασίας, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο. Επίσης η μάχη υπέρ των εμβολιασμών θα συνεχιστεί και μέσα από μηνύματα πολιτικών και επιστημόνων καθ’ όλο τον Δεκέμβριο, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι σε αυτό το πεδίο η χώρα πηγαίνει πολύ καλά και, εφόσον συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός μέχρι το τέλος του έτους, θα φτάσουμε στο 80% του πληθυσμού που θα έχει εμβολιαστεί.

 

Ξεχωριστό θέμα αποτελεί η Εκκλησία, και η τοπική αυτοδιοίκηση, παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αποφασιστικά τόσο ως προς την προστασία, όσο και προς την κατεύθυνση των εμβολιασμών. Στην Εκκλησία, παρά την σταθερή και υπεύθυνη στάση της ηγεσίας της, υπάρχουν ιερείς που εξακολουθούν να ακολουθούν ένα διαφορετικό – επικίνδυνο - δρόμο, ενώ πολλοί δήμαρχοι, αν και θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν σημαντικά, περιορίζονται μέχρι στιγμής σε ρόλο... σχολιαστή των προβλημάτων και αποφεύγουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες φοβούμενοι - ίσως - μήπως γίνουν δυσάρεστοι σε μέρος του εκλογικού τους σώματος.

 

Οι επιλογές που θα γίνουν, και ο χρόνος μέσα στον οποίο θα γίνουν, θα εξαρτηθούν, πάντως. από τέσσερεις συγκεκριμένους αριθμούς: Των σκληρών δεικτών (διασωληνωμένοι, θάνατοι) και των αιτήσεων για εμβολιασμούς (πρώτη και τρίτη δόση).

 

 

Γιάννης Σαραντάκος

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 79 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα