ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:53:58μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
06
Φεβρουαρίου

Ημικρανίες: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Η ημικρανία είναι ο εξουθενωτικός πόνος που βιώνει κάποιος στη μια πλευρά του κεφαλιού και μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία αλλά την καθημερινότητά του. Μελέτη που έγινε στην Ανατολική Ασία συνδέει τις ημικρανίες στους άνδρες και με συχνότερα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Η μελέτη εστίασε σε δείγμα 5.645 ασθενών, ηλικίας 20 ετών, με διαγνωσμένη ημικρανία από το 2000 μέχρι το 2011, οι οποίοι αποτέλεσαν την ομάδα μελέτης. Τα άτομα αυτά συγκρίθηκαν με 20.060 άτομα ανάλογων χαρακτηριστικών που αποτέλεσαν την ομάδα σύγκρισης.

 

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, οι ασθενείς με ημικρανία είχαν σχεδόν διπλάσιο ποσοστό στυτικής διαταραχής. Όμως, ο κίνδυνος εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας αυξήθηκε σημαντικά σε εκείνους που είχαν παράλληλα αγχώδεις εκδηλώσεις. Αν και η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες όσον αφορά τα ποσοστά ψυχογενούς στυτικής διαταραχής δεν ήταν στατιστικά σημαντική, εντούτοις, στην ομάδα της ημικρανίας διαπιστώθηκε τάση για εκδήλωση και ψυχογενούς στυτικής διαταραχής.


Ο ακριβής μηχανισμός της ημικρανίας δεν είναι ακόμα απόλυτα κατανοητός. Η εκδήλωση της ημικρανίας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού αγγειακής και νευρικής διαδικασίας, κάτι που ισχύει και για τη στυτική λειτουργία. Η εξήγηση πιθανώς βρίσκεται στους κοινούς μηχανισμούς και παράγοντες κινδύνου.


Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι πρακτικές αντιμετώπισης της ημικρανίας, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της στυτικής δυσλειτουργίας.

 


Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 177 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα