ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 4:53:08μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
18
Οκτωβρίου

Η ιβουπροφαίνη βοηθά στην υγεία των πνευμόνων

Το γνωστό φάρμακο σύμμαχος ενάντια στην εμφάνιση φλεγμονής

Νέα έρευνα δείχνει ότι η ηλικία μας είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση φλεγμονής στους πνεύμονες. Ωστόσο, ομάδα ειδικών από το Οχάιο διαπίστωσε ότι η γνωστή μας ιβουπροφαίνη (ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο) μπορεί να οδηγήσει σε άμβλυνση της συγκεκριμένης κατάστασης.

 

Οι ερευνητές έδωσαν σε ηλικιωμένα και νεαρά ποντίκια ιβουπροφαίνη μαζί με το φαγητό τους για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια εξέτασαν τα κύτταρα των πνευμόνων τους. Τα ηλικιωμένα ποντίκια της μελέτης ήταν 18 μηνών (ισοδυναμεί με περίπου 65 ανθρώπινα χρόνια) και τα νεαρά ποντίκια ήταν 3 μηνών (όσο δηλαδή οι νεαροί ενήλικες).


Μετά από αυτή την τροποποίηση της δίαιτας, αρκετές προφλεγμονώδεις κυτοκίνες στους πνεύμονες των ηλικιωμένων ποντικών είχαν μειωθεί σε επίπεδα όμοια με εκείνα στους πνεύμονες των νεαρών ποντικών.

 

Μάλιστα, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος των πρώτων καταπολεμούσαν τα βακτήρια της φυματίωσης το ίδιο αποτελεσματικά με τα κύτταρα των νεαρών ποντικιών, έπειτα από την μείωση της φλεγμονής των πνευμόνων με τη λήψη ιβουπροφαίνης. Όσο για την ανοσολογική απόκριση των νεαρών ποντικιών στη φυματίωση η ιβουπροφαίνη δεν είχε καμία επίδραση.

 

Αν και η παραπάνω έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, προηγούμενη μελέτη δείχνει ότι οι πνεύμονες τόσο των ποντικιών όσο και του ανθρώπου αναπτύσσουν το ίδιο προφίλ προφλεγμονωδών πρωτεϊνών και λιπαρών μορίων με την ηλικία, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον που επηρεάζει αρνητικά την ανοσολογική απόκριση απέναντι στη λοίμωξη.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 207 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα