ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 12:09:30μ.μ.
13
Οκτωβρίου

Ισπανία: Πρωτοποριακή εγχείρηση σε βρέφος 17 μηνών – Μεταμόσχευσαν ήπαρ, σπλήνα, στομάχι και πάγκρεας

Το παιδί διαγνώστηκε με εντερική ανεπάρκεια έναν μήνα μετά την γέννηση του

 

Μια πρωτοποριακή μεταμόσχευση σημειώθηκε στην Ισπανία, καθώς οι γιατροί μεταμόσχευσαν σε ένα βρέφος 17 μηνών ήπαρ, σπλήνα, στομάχι και πάγκρεας από δότη που πέθανε από καρδιακή ανακοπή.

 

«Το παιδί έχει λάβει εξιτήριο και είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση στο σπίτι με τους γονείς του», αναφέρει η ανακοίνωση του ισπανικού νοσοκομείου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

 

Η Έμμα διαγνώστηκε με εντερική ανεπάρκεια έναν μήνα μετά τη γέννησή της, επειδή είχε πολύ βραχύ έντερο. Η κατάσταση της υγείας της παρουσίαζε επιδείνωση μέχρι την πολυσπλαχνική μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε. Πέραν του εντέρου, στην Έμμα μεταμοσχεύθηκαν ήπαρ, σπλήνας, στομάχι, και πάγκρεας.

 

«Η Έμμα είναι πολύ γενναία και αποδεικνύει καθημερινά ότι θέλει να ζήσει», δήλωσε η μητέρα της στους δημοσιογράφους, προτού ευχαριστήσει δημοσίως την οικογένεια του δωρητή και τους γιατρούς. Διευκρίνισε ότι η Έμμα είναι πλέον 17 μηνών.

 

Σε περιστατικά αφαίρεσης οργάνων από θανόντες, χρησιμοποιείται ένα σύστημα εξωσωματικής οξυγόνωσης (ECMO) για να διατηρηθεί τεχνητά η αιμάτωσή τους. Αλλά, στην περίπτωση της Έμμα, το λεπτό έντερο ήταν δύσκολο να διατηρηθεί λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

 

Τα περισσότερα μοσχεύματα προέρχονται από δότες που είναι εγκεφαλικά νεκροί αλλά ο καρδιακός παλμός διατηρείται τεχνητά, ώστε τα όργανα να παραμείνουν άθικτα.

 

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις οργάνων, με 102 ανά εκατομμύριο πληθυσμού το 2021. Μεγαλύτερο ποσοστό ανά εκατομμύριο πληθυσμού είχαν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 27 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα