ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 2:11:49π.μ.

banner468x60

28
Σεπτεμβρίου

Κατάψυξη ωαρίων: Οι πιθανότητες εγκυμοσύνης ανάλογα με την ηλικία που γίνεται η ωοληψία

Όλο και περισσότερες γυναίκες καταψύχουν τα ωάριά τους με την ελπίδα να αποκτήσουν παιδί στο μέλλον. Νέα μελέτη ωστόσο δείχνει ότι η μέθοδος δεν εγγυάται το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία της ωοληψίας σε νεότερη ηλικία και της κατάψυξης των ωαρίων, αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στο Κέντρο Γονιμότητας Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

 

«Η πραγματικότητα είναι ότι τα περισσότερα ωάρια δεν κάνουν καλά έμβρυα», είπε στους New York Times ο Δρ. Τζέιμς Γκρίφο, διευθυντής του κέντρου γονιμότητας. «Όσo περισσότερα ωάρια έχετε, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες».

 

Ενώ η πιθανότητα να γεννηθεί ένα μωρό από κατεψυγμένα ωάρια είναι περίπου 39% γενικά, το ποσοστό φτάνει στο 51% εάν η γυναίκα που θα καταψύξει τα ωάριά της είναι κάτω από 38 ετών και έως και 70% εάν μια γυναίκα κάτω των 38 ετών καταψύξει 20 ή περισσότερα ωάρια, διαπίστωσε η μελέτη.

 

Περίπου 12.400 υγιείς γυναίκες κατέψυξαν τα ωάριά τους το 2020, σύμφωνα με την Εταιρεία Τεχνολογίας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Το 2016 ο αριθμός ήταν γύρω στις 7.200.

 

Δεν είναι σαφές πόσες εξωσωματικές θα είναι επιτυχείς, επειδή δεν υπάρχουν εθνικά δεδομένα για τα ποσοστά επιτυχίας.

 

Τα στοιχεία της μελέτης συμβαδίζουν με τους αριθμούς της Κλινικής Γονιμότητας στη Βοστώνη και στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess, είπε ο Δρ. Alan Penzias, ειδικός σε θέματα γονιμότητας και πρόεδρος της επιτροπής πρακτικής της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

 

 

Στο κέντρο της Βοστώνης, οι γυναίκες είχαν περίπου 30% πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί μετά την κατάψυξη των ωαρίων τους, είπε ο Penzias στους Times.

 

«Η συμβουλευτική πρέπει να είναι σαφής: δεν υπάρχει καμία εγγύηση και η αξία της καθυστέρησης απόκτησης παιδιού πρέπει να υπερβαίνει το όφελος της καθυστέρησης», πρόσθεσε.

 

Η διαδικασία είναι δαπανηρή, περίπου 10.000 δολάρια για κάθε ωοληψία, δήλωσε στους Times ο Δρ. Timothy Hickman, διευθυντής του CCRM Fertility στο Χιούστον. Μπορεί να απαιτούνται περισσότερες από μία όμως για να ληφθεί επαρκής αριθμός ωαρίων.

 

Το κόστος απόψυξης και γονιμοποίησης των ωαρίων και η εμβρυομεταφορά κοστίζει 5.000 έως 7.000 δολάρια, ο έλεγχος για τυχόν χρωμοσωμικές ανωμαλίες 3.000 δολάρια και η συντήρηση των κατεψυγμένων ωαρίων έως και 1.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με τους Times.

 

Η ασφάλεια συχνά δεν καλύπτει το κόστος του κύκλου εξωσωματικής, ενώ πολλές γυναίκες δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ τα κατεψυγμένα ωάρια τους, επειδή μένουν έγκυες χωρίς αυτά.

 

Τα στοιχεία «είναι αποθαρρυντικά» και οι γυναίκες «θα πρέπει να σταματήσουν», είπε στους Times η Δρ. Μαρσέλ Σέντρες, διευθύντρια του τμήματος αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Η κατάψυξη ωαρίων δεν είναι ασφαλιστήριο συμβόλαιο, πρόσθεσε.

 

«Το ποσοστό επιτυχίας δεν είναι τόσο υψηλό όσο νομίζω ότι πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι θα είναι. Πάντα λέω στις γυναίκες: "Δεν υπάρχει μωρό στην κατάψυξη. Υπάρχει μόνο η πιθανότητα εγκυμοσύνης"» καταλήγει.

 

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Fertility and Sterility.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 35 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα