ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 11:22:18π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30
Σεπτεμβρίου

Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου: Ο πιο επικίνδυνος πόνος στη μέση

Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι είναι μικρά «μαξιλαράκια» που βρίσκονται μεταξύ των σπονδύλων και απορροφούν τους κραδασμούς από τις κινήσεις της σπονδυλικής στήλης.

Όταν υπάρχει ρήξη στο κέντρο του δίσκου σχηματίζεται η κήλη.


Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κήλη εμφανίζεται μεταξύ του τέταρτου και του πέμπτου σπονδύλου της οσφυϊκής μοίρας. Εάν η βλάβη είναι εκτεταμένη, ο ιστός του δίσκου πιέζει τα παρακείμενα νεύρα, προκαλώντας ισχυρούς πόνους.


Τα συμπτώματα της κήλης εξαρτώνται από το ακριβές σημείο της σπονδυλικής στήλης στο οποίο εντοπίζεται. Όταν η κήλη βρίσκεται χαμηλά στην οσφυϊκή μοίρα, ο πόνος συνήθως ακτινοβολεί στους γλουτούς και το πίσω μέρος των μηρών ή σε ολόκληρο το πόδι. Συνήθως ο πόνος συνοδεύεται από το μούδιασμα των κάτω άκρων.


Εάν η κήλη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, παρατηρείται σημαντική αδυναμία στα πόδια και ακράτεια. Σε προχωρημένο στάδιο, απαιτείται χειρουργική επέμβαση ώστε να αποφευχθεί η μόνιμη αδυναμία και η παράλυση.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 231 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα