Εκτύπωση αυτής της σελίδας
11
Φεβρουαρίου

Κορονοϊός: Αποτελεσματικό 80% το Novanax στους εφήβους

Έγινε καλά ανεκτό και δεν εμφανίστηκαν περιστατικά μυοκαρδίτιδας

 

Αποτελεσματικό κατά 80% είναι στους εφήβους το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο της NVX-CoV2373 δύο δόσεων σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Novavax. Αυτό βρέθηκε στην τελική φάση της δοκιμής του σε εφήβους 12 έως 17 ετών.

 

Η δοκιμή έγινε σε 2.247 εφήβους μεταξύ Μαΐου-Σεπτεμβρίου 2021, όταν κυριαρχούσε ακόμη η παραλλαγή Δέλτα, εναντίον της οποίας ειδικότερα το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 82%. Η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει, μέσα στο πρώτο τρίμηνο φέτος, αίτηση για έγκριση χρήσης του εμβολίου της στους εφήβους. Τον προηγούμενο μήνα κατέθεσε ανάλογη αίτηση στις ΗΠΑ για χρήση του εμβολίου της στους ενήλικες, μετά από δοκιμή του σε περίπου 30.000 άτομα, όπου εμφάνισε αποτελεσματικότητα 90,4%.

 

Το εμβόλιο της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς επίσης τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία. Η Novavax δήλωσε ότι στη δοκιμή του στους εφήβους το εμβόλιο έγινε καλά ανεκτό και δεν εμφανίστηκαν περιστατικά μυοκαρδίτιδας. Η εταιρεία διαβεβαίωσε επίσης ότι συνεχίζει να παρακολουθεί για άλλες πιθανές παρενέργειες, καθώς το εμβόλιο της αρχίζει σταδιακά να χρησιμοποιείται ευρύτερα από τον γενικό πληθυσμό διεθνώς.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 31 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)