ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:29:39π.μ.
18
Μαρτίου

Κορονοϊός: Εξελίξεις μέσα στον Απρίλιο για τα εμβόλια της Όμικρον

Moderna και Pfizer έχουν αρχίσει ήδη τις δοκιμές

 

Ο επικεφαλής για τη στρατηγική εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) δήλωσε σήμερα πως τα δεδομένα για εμβόλια κατά του κορονοϊού που θα είναι προσαρμοσμένα στην μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να είναι διαθέσιμα από τον Απρίλιο έως τις αρχές Ιουλίου, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για την έγκρισή τους φέτος το καλοκαίρι.

 

Παρασκευαστές εμβολίων όπως η Moderna και η Pfizer έχουν αρχίσει τις δοκιμές εμβολίων κατά της COVID-19 που έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύσουν την Όμικρον αφού δεδομένα έδειξαν πως δύο αρχικές δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 παρέχουν μερική μόνο προστασία κατά της παραλλαγής.

 

Με βάση δεδομένα για ειδικά για την Όμικρον εμβόλια, η υπηρεσία θα αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα μιας ενδεχόμενης έγκρισής τους.

 

Η υπηρεσία ελπίζει πως θα έχει τα δεδομένα αυτό το καλοκαίρι, αυξάνοντας τις πιθανότητες ένα εμβόλιο να είναι διαθέσιμο για χρήση το φθινόπωρο, δήλωσε ο Μάρκο Καβαλιέρι ο επικεφαλής για τη στρατηγική εμβολίων του EMA.

 

Ο EMA πρόσθεσε πως η αξιολόγησή του για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού έχει σταματήσει.

 

«Δεν υπάρχει δραστηριότητα στην αξιολόγηση… και δεν αναμένω καμία στο άμεσο μέλλον», είπε ο Φέργκους Σουίνι, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Κλινικών Μελετών και Παραγωγής, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβαλε χθες, Τετάρτη, την αξιολόγησή του για επείγουσα χρήση του Sputnik V λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 47 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα