Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Ιανουαρίου

Κορονοϊός – Καθηγητής John Hopkins: Πώς θα έρθει το τέλος της πανδημίας

«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα»

 

Για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία του κορονοϊού, τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και την πιθανότητα τέταρτης δόσης, μίλησε ο επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η έκρηξη της Όμικρον γέμισε τα νοσοκομεία με ασθενείς, ωστόσο οι εμβολιασμένοι περνούν τη νόσο σαν κρύωμα.

 

«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, τώρα έχουμε πιο πολλά δωμάτια με ασθενείς που είναι άρρωστοι. Η πανδημία είναι εδώ, πρέπει να προσέχουμε. Οι ασθενείς που έχουμε, το 90% δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και έλαβαν την booster δόση είναι στο σπίτι» είπε ο κ. Γαλιατσάτος μιλώντας στο Mega.

 

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, υπάρχει αρκετός κόσμος και κράτη που δεν έχουν πάρει τα εμβόλια. Μπορεί να υπάρχει τέταρτη δόση, αλλά να μην ξεχνάμε ότι κάναμε άλλα τόσα εμβόλια για άλλες αρρώστιες, όπως η ευλογιά» εξήγησε και είπε ότι το αν θα γίνει 4η δόση και πότε, προς το παρόν είναι μόνο μια υπόθεση. «Η πανδημία θα φύγει, θα τελειώσει κάποτε, δεν σημαίνει ότι ο κορονοϊός θα φύγει. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κορονοϊό σαν κρύωμα. Εάν τον κρατήσουμε σαν κρύωμα που δεν στέλνει πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο, νικήσαμε και μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας» εξήγησε ο Παναγής Γαλιατσάτος.

 

 

Το ελληνικό ANAKINRA πήρε έγκριση από τον ΕΟΦ
Μία μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορονοϊού έχει γίνει από Έλληνες επιστήμονες. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το ANAKINRA για τη θεραπεία της νόσου COVID μετά από εξαντλητικό έλεγχο.

 

«Εμείς τοποθετήσαμε ένα διαφορετικό θεραπευτικό πεδίο. Το φάρμακο υπάρχει διαθέσιμο στα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας και εφόσον το ζητήσει ο θεράπων ιατρός μπορεί ένας ασθενής με κορονοϊό να πάρει τη θεραπεία», είπε ο Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης της Σήψης, και εξήγησε: «Ένας άρρωστος έρχεται στο νοσοκομείο, εισάγεται και έχει πνευμονία. Του γίνονται εξετάσεις αίματος και εφόσον δείξουν συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση αυτά τα στοιχεία πρέπει να αποφασιστεί η θεραπεία. Η θεραπεία δεν απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν καταλήξει σε ΜΕΘ, αλλά σε όσους νοσηλεύονται στον κοινό θάλαμο και έχει ως σκοπό να προλάβει την επιδείνωση των ασθενών και να προλάβει να μην μπουν οι ασθενείς σε ΜΕΘ. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αποφορτίζεται το σύστημα υγείας, διότι μειώνονται οι εισαγωγές σε ΜΕΘ και κατ’ επέκταση οι θάνατοι».

 

Η φαρμακευτική πρόταση για την αντιμετώπιση της πνευμονίας COVID δείχνει συνολική βελτίωση κατά 64% και μείωση των θανάτων κατά 55%.

 

 

https://www.megatv.com/

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 49 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)