Εκτύπωση αυτής της σελίδας
21
Ιουνίου

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Είμαστε σε επιφυλακή λόγω Όμικρον 4 και 5 – Γιατί υπάρχουν επαναμολύνσεις

«Αναμένεται νέα έξαρση από Οκτώβριο με Νοέμβριο, που θα είναι πιο δυνατή

 

Βρισκόμαστε σε περίοδο επιφυλακής λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων από την Όμικρον 4 και 5» δήλωσε ο επιδημιολόγος, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. «Η έξαρση αυτή μοιάζει με ένα είδος νέου κύματος αλλά εκτιμάται ότι θα είναι πολύ πιο ελεγχόμενο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι οι μεγάλοι ηλικιακά που είναι και πιο ευάλωτοι καλό θα είναι να κάνουν την τέταρτη δόση ενώ για τον γενικό πληθυσμό, είπε ότι δεν θα χρειαστεί εκτός αν έρθει το επικαιροποιημένο εμβόλιο.


Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις επαναμολύνσεις. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η υποπαραλλαγή της Όμικρον έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει λοίμωξη σε κάποιον που έχει περάσει την προηγούμενη Όμικρον. Σημείωσε, επίσης, ότι αρκετοί το περνάνε ασυμπτωματικά. Ο καθηγητής τόνισε ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη σοβαρή νόσο και ότι πρέπει να προσέξουμε τις επαφές με τους ευάλωτους.

 

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων εξαιτίας της έξαρσης, ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι δεν είναι πολύ πιθανό το σενάριο. Όπως είπε, θα πρέπει να πιεστεί το σύστημα υγείας αλλά παραδείγματα από άλλες χώρες έδειξαν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα.

 

Μέχρι τις 10 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, θα έχουμε δει την κορύφωση του κύματος αυτού, ενώ από Οκτώβριο με Νοέμβριο πάλι θα υπάρξει έξαρση, η οποία θα είναι πιο δυνατή από ό,τι το καλοκαίρι.

 

https://www.skaitv.gr/

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 11 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)