ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 2:33:34μ.μ.
02
Ιανουαρίου

Κορονοϊός: Όσα ξέρουμε για τη Flurona – Τι είναι η Delmicron

Τα νέα δεδομένα από το μέτωπο της πανδημίας

Mπορεί στην Ελλάδα να ζούμε την κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον, όμως στο μέτωπο της πανδημίας προκύπτουν και νέα δεδομένα, όπως η ταυτόχρονη λοίμωξη με τον ιό της γρίπης και τον κορονοϊό που καταγράφηκε στο Ισραήλ που ονομάστηκε flurona (σ.σ. από τις λέξεις flu και corona).

 

«Το Flurona να το ξεκαθαρίσουμε, δεν πρόκειται για νέο στέλεχος, πρόκειται για ένα περιστατικό στο Ισραήλ σε έγκυο γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησε ταυτοχρόνως από κορονοϊό και από ιό της γρίπης.


Αυτό είναι κάτι, το οποίο το έχει πει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η έκκληση είναι όποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την γρίπη να τρέξουμε να εμβολιαστούμε γιατί είναι σημαντικό να αποφύγουμε την ταυτόχρονη μόλυνση», ανέφερε αρχικά στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, και συνέχισε:

 

«Επίσης να πούμε ότι τα μέτρα προφύλαξης και για τους δύο ιούς είναι τα ίδια. Δηλαδή, είναι μάσκα, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών. Είναι ίδια η προφύλαξη».

 

Τι είναι η Delmicron


Παράλληλα, ο καθηγητής μίλησε και για έναν άλλο όρο, ο οποίος δεν είναι τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για την Delmicron κι αφορά άτομα που έχουν μολυνθεί ταυτόχρονα από τη μετάλλαξη Delta και τη μετάλλαξη Όμικρον.

 

«Επειδή θα ακούσουμε μια νέα λέξη που είναι η Delmicron, να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν περιγραφεί περιστατικά ατόμων που έχουν μολυνθεί ταυτοχρόνως από τα μετάλλαξη Δέλτα και τη μετάλλαξη Όμικρον. Πάλι να ξεκαθαρίσουμε ότι φαίνεται να είναι η ταυτόχρονη μόλυνση από δύο μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού. Αυτό χρειάζεται μια επιτήρηση.

 

 

Αυτή τη στιγμή θεωρούμε πως το κύριο πρόβλημα που έχουμε όσον αφορά στις νοσηλείες είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Εμείς στη χθεσινή εφημερία που είχαμε, στις 15 εισαγωγές ασθενών, είχαν χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με το στέλεχος Δέλτα. Ήταν ηλικιωμένα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί. Ενώ έχουμε την Όμικρον που κυριαρχεί, εξακολουθούμε να έχουμε πίεση στις νοσηλείες από την Δέλτα», εξήγησε ο κ. Δημόπουλος.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 109 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα