ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:34:19μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
05
Ιουνίου

Οι 5 πιο απλές στρατηγικές πρόληψης της οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών. Με την πάροδο των ετών, παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και της ποιότητας των οστών, με αποτέλεσμα ο σκελετός να γίνεται πιο εύθραυστος.

Η μείωση στην ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα των οστών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο κατάγματος.
Δείτε ποιες είναι οι 5 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε ώστε να προλάβετε την απώλεια της οστικής πυκνότητας και να μειώσετε τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.


1. Βάλτε στη ζωή σας τα πράσινα λαχανικά: Το σπανάκι, η λαχανίδα και το μαρούλι είναι πλούσια σε ασβέστιο, ένα συστατικό απαραίτητο για να «χτίσουμε» γερά κόκαλα. Η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη ασβεστίου είναι τα 1200 mg.


2. Επιλέξτε τα αμύγδαλα ως σνακ: Η συμβολή των ξηρών καρπών στην υγεία μας είναι γνωστή, όμως τα αμύγδαλα συγκεκριμένα είναι ιδανικά για να εξασφαλίσουμε το ασβέστιο που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση.


3. Αγαπήστε το γιαούρτι: Το στραγγιστό γιαούρτι περιέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου και μπορούμε να το απολαύσουμε κάθε στιγμή της ημέρας σε συνδυασμό με τα φρούτα, τα δημητριακά, το μέλι ή τους ξηρούς καρπούς.


4. Μετρήστε τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας: Μια απλή εξέταση μπορεί να σας δείξει εάν διαθέτετε τα απαραίτητα επίπεδα της βιταμίνης. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, καθώς επιτρέπει την ομαλή απορρόφηση του ασβεστίου.


5. Περπάτημα κάθε μέρα: Ακόμη και η ήπια άσκηση βοηθά να αυξήσουμε τη μυϊκή μας μάζα. Έτσι, αυξάνεται η σταθερότητα των αρθρώσεων και βελτιώνεται η ισορροπία.

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 355 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα