ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:12:42μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
08
Δεκεμβρίου

Οι ηλεκτρονικές συσκευές επιβαρύνουν τη μέση και τον ύπνο μας

Βλέποντας ταινίες στο κρεβάτι ή στο φορητό υπολογιστή, μπορεί να αποβεί «μοιραίο» για την μέση σας σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη.

Η Βρετανική Ένωση Χειροπρακτών (BCA) αναφέρει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να ξεχνούν τη στάση του σώματός τους, κάνοντας καμπούρα πάνω από την οθόνη αφήνοντας τη σπονδυλική τους στήλη χωρίς υποστήριξη. Αυτό μπορεί να βλάψει τη στάση του σώματος και να προκαλέσει πόνο στον αυχένα ή την μέση.

 

Τα τρία πέμπτα των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα παρακολουθούσαν τηλεόραση στο κρεβάτι και τα 4/5 πέρναγαν τουλάχιστον 4 ώρες «κολλημένοι» στην οθόνη του υπολογιστή.

 

«Η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής σκοπός μας όταν αφορά την νυχτερινή κατάκλιση τότε έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τρόπο ζωής μας και το σώμα μας. Η έρευνά μας δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί (48%) των ανθρώπων δεν μπορούν να κοιμηθούν λόγω πόνου στη μέση ή τον αυχένα, αλλά η τεχνολογία φαίνεται όντως να επιτείνει το πρόβλημα », ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Τιμ Χάτσφουλ.

 

«Πολλοί από τους ασθενείς μου δεν μπορούν να κοιμηθούν και καταφεύγουν στο να ανοίξουν την τηλεόρασης ή να χαζέψουν για λίγο στο τάμπλετ ή το κινητό . Αυτό βέβαια φέρνει συνήθως τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς το φως που εκπέμπεται από τις οθόνες διεγείρει τον εγκέφαλο και τους κάνει να αισθάνονται ότι είναι ξύπνιοι», προσέθεσε.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φορητοί υπολογιστές, οι ταμπλέτες και τα smartphones θα πρέπει να εκδιωχθούν από τα υπνοδωμάτια. Αν μπείτε στον πειρασμό να ελέγξετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για μια τελευταία φορά πριν κοιμηθείτε, καλό είναι να το κάνετε αυτό στο σαλόνι ή την κουζίνα . Επίσης αντί να βάζετε στο κινητό σας την αφύπνιση , καλό θα είναι να αγοράσετε ένα ντεμοντέ ξυπνητήρι για να μην μπείτε στον πειρασμό να αφήσετε το κινητό στο δωμάτιο.

 

 

πηγή: news.gr

Διαβάστηκε 190 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα