×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
21
Ιουνίου

Οι καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου

Νέα μελέτη καταδεικνύει ότι οι καθημερινές, ανθυγιεινές συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και το πρόχειρο φαγητό, έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των δεικτών του καρκίνου στο συκώτι, το στόμα, τη μήτρα, τα νεφρά και το δέρμα τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Ο καρκίνος στο συκώτι είναι αυτός που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση (κατά 66% από το 2003), ενώ τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος έχουν αυξηθεί κατά 61%. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον καρκίνο του στόματος και τον καρκίνο στα νεφρά είναι 48% και 46% αντίστοιχα.


Οι ειδικοί δηλώνουν πως καθεμιά από τις παραπάνω μορφές της νόσου συνδέεται με την παχυσαρκία, το κάπνισμα ή την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και τώρα τονίζουν ότι οι δραματικές αυξήσεις στον αριθμό των περιστατικών θα πρέπει να αφυπνίσουν τον κόσμο ώστε να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στις καθημερινές του συνήθειες.


Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το βρετανικό Γραφείο Εθνικών Στατιστικών αφορούν στην περίοδο 2003-2012 και δείχνουν ότι κάθε μορφή της νόσου έχει παρουσιάσει αύξηση κατά 27% - εν μέρει λόγω της γήρανσης του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Παράλληλα, όμως, μεγάλο μερίδιο της ευθύνης έχει ο ίδιος ο κόσμος.

 


Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 326 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)