ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 11:02:56π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
19
Δεκεμβρίου

Οι μορφωμένοι πιο κοντά στο εγκεφαλικό

Τα άτομα με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για κενά μνήμης είναι πιο πιθανό να υποστούν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα άτομα με προβλήματα μνήμης διέτρεχαν 39% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, αν είχαν ένα υψηλότερο επίπεδο της εκπαίδευσης, σε σύγκριση με το χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης. Οι γιατροί λένε ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ασθενείς που παραπονιούνται για τις αλλαγές στη μνήμη τους μειώνοντας τις πιθανότητες να υποστούν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ στην Ολλανδία μελέτησαν πάνω από 9.000 ενήλικες ηλικίας 55 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες κληθηκαν να συμπληρώσουν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με την ποιότητα της μνήμης τους, το οποίο αξιολόγησαν οι ερευνητές βάσει μιας κλίμακας που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της άνοιας.

 

Συνολικά, περίπου ένας στους εννέα από τους συμμετέχοντες υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια του χρόνου που ήταν υπό παρακολούθηση. Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι οι άνθρωποι που ανέφεραν κενά μνήμης είχαν περίπου 20% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

«Βρήκαμε ότι η σχέση ανάμεσα στα παράπονα μνήμηες και το εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν ισχυρότερη μεταξύ των ανθρώπων με υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης», ανέφεραν οι ερευνητές.

 


«Αν στο μέλλον έρευνα μπορούμεεπιβεβαιωθεί, τότε οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στη μνήμη τους θα πρέπει να θεωρούνται πρωταρχικοί στόχοι για την περαιτέρω αξιολόγηση των κινδύνων και την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου», εξήγησαν.

 

 

πηγή: news.gr

Διαβάστηκε 179 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα