ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 5:33:09μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
24
Σεπτεμβρίου

Παγοκύστη για τους μυϊκούς πόνους... Σωστό ή λάθος;

Η Αμερικανική Ένωση Φυσικοθεραπευτών εξέδωσε πρόσφατα νέες συστάσεις σχετικά με τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων.
Η οργάνωση που εκπροσωπεί 88.000 φυσιοθεραπευτές στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι

οι τακτικές που συχνά εφαρμόζονται, αποθαρρύνουν τελικά τους ασθενείς από το να δραστηριοποιηθούν.


Αυτό λειτουργεί αρνητικά, καθώς αυξάνει τελικά τον χρόνο αποκατάστασης με κίνδυνο, μάλιστα, να χρειαστούν ενέσεις ή και χειρουργική επέμβαση.


Η νέα σύσταση αναφέρει χαρακτηριστικά: Μη χρησιμοποιείτε επιθέματα θερμότητας και παγοκύστες, εκτός εάν είναι απαραίτητο για να διευκολυνθεί η συμμετοχή σας σε ένα ενεργό πρόγραμμα θεραπείας. Υπάρχουν περιορισμένες αποδείξεις ότι η χρήση των κρύων και ζεστών επιθεμάτων λειτουργεί.


Μόνο οι θεραπείες, που περιλαμβάνουν φυσικοθεραπεία και ήπια άσκηση, έχουν θετική επίδραση στον πόνο, την κινητικότητα, τη λειτουργία και την ποιότητα της ζωής.


Σχολιάζοντας τη νέα έκθεση, ο φυσικοθεραπευτής Σάμι Μάργκο επιβεβαιώνει ότι οι παγοκύστες και τα επιθέματα θερμότητας μπορούν να βλάψουν τους ασθενείς, εφόσον χρησιμοποιούνται με ακατάλληλο τρόπο.


Ωστόσο, διευκρινίζει ότι, εάν χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο που θα τους βοηθήσει να γίνουν ενεργοί και πάλι, τότε η χρήση τους είναι ευπρόσδεκτη.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα