ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 10:15:55π.μ.

banner468x60

03
Μαρτίου

Ποια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η καθιστική εργασία

Εργάζεστε σε γραφείο και είστε μονίμως καθιστοί; Τότε διατρέχετε δύο κινδύνους: 1ον :να αποκτήσετε «σωσίβιο» στη μέση και 2ον να νοσήσετε από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Για να αποφύγετε τους δύο αυτούς κινδύνους,  αφού δεν μπορείτε να μην πάτε στη δουλειά, μπορείτε να κάνετε τα εξής: να περπατάτε - αν έχετε το κουράγιο, το χρόνο και την διάθεση τουλάχιστον 11, 2 χιλιόμετρα την ημέρα ή να είστε επτά ώρες την ημέρα όρθιοι.Οι ερευνητές μελέτησαν την υγεία 111 ταχυδρομικών υπαλλήλων. Πενήντα πέντε από αυτούς ήταν υπάλληλοι γραφείου και 56 έκαναν παραδόσεις επιστολών.Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, όσοι έκαναν δουλειά γραφείου, είχαν μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης - 97 εκατοστά - σε σύγκριση με τους άλλους- 94 εκατοστά.Όσοι έκαναν καθιστική εργασία, διέτρεχαν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

 

Η έρευνα δείχνει  πως, η περίμετρος της μέσης αυξάνεται κατά δύο εκατοστά, και ο κίνδυνος των καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 0,2%, για κάθε επιπλέον ώρα που κάθεστε στο γραφείο σας αφότου έχετε ήδη συμπληρώσει πεντάωρο.
 


Ο καθηγητής Γουίλιαμ Τίκμπε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε χαρακτηριστικά:  


    
«Όσο μεγαλύτερο χρόνο αφιερώνουμε στη καρέκλα του γραφείου, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουμε να έχουμε μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης, υψηλότερα τριγλυκερίδια (λίπη στο αίμα), και υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 215 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα