ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:46:03π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Οκτωβρίου

Ποιες είναι οι ανησυχητικές ενδείξεις καρκίνου στους νέους

Σχεδόν το ένα τρίτο των περιστατικών καρκίνου σε νέους διαγιγνώσκονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς οι νέοι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σημάδια και τα συμπτώματα της νόσου, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με το Ταμείο για τον Καρκίνο στην Εφηβική Ηλικία, ποσοστό περίπου 29% των περιστατικών καρκίνου στους εφήβους στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν διαγιγνώσκεται άμεσα, καθώς οι γονείς και οι γιατροί δεν λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν ανησυχητικές ενδείξεις, με αποτέλεσμα η υγεία των νέων να επιδεινώνεται, σε σημείο που να χρειαστεί να επισκεφθούν το νοσοκομείο.

 

Τα διαθέσιμα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης ότι ποσοστό 32% των νέων επισκέπτονται τρεις ή και περισσότερες φορές το γενικό γιατρό πριν παραπεμφθούν σε ειδικό. Ποσοστό 24% είχε επισκεφθεί γιατρό λόγω εμφανών συμπτωμάτων και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Επείγοντα όταν τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν.

 

Σύμφωνα με το Ταμείο, στο Ηνωμένο Βασίλειο 2.500 νέοι ηλικίας 13 έως 24 ετών λαμβάνουν κάθε χρόνο διάγνωση για καρκίνο. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια ασθένεια σχετικά σπάνια στις μικρές ηλικίες, ακόμη κι αν εκδηλώνονται εμφανή συμπτώματα αυτά αποδίδονται σε άλλες, συνηθέστερες παθήσεις.

 

Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που θεωρούν οι ειδικοί ότι πρέπει να προσέξει ένας νέος;

 

Οι νέοι πρέπει να αναζητήσουν τη συμβουλή γιατρού εάν εμφανιστούν τα παρακάτω πέντε συμπτώματα και είναι ανεξήγητα (δηλαδή δεν μπορούν να αποδοθούν σε κάποια προφανή αιτία) και επίμονα (δηλαδή δεν υποχωρούν).

 

1. Πόνος που δεν αντιμετωπίζεται με τα παυσίπονα

2. Οίδημα ή εξόγκωμα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος

3. Υπερβολική κούραση, σε σημείο που το άτομο αδυνατεί να παραμείνει ξύπνιο

4. Σημαντική απώλεια βάρους που δεν οφείλεται σε δίαιτα ή αυξημένη δραστηριότητα

5. Αλλαγές, αλλοιώσεις σε ελιά στο δέρμα (ως προς το χρώμα, το σχήμα κ.λπ.)

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 144 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα