ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 - 8:15:23μ.μ.
01
Απριλίου

Πονοκέφαλος: Το απλό κόλπο των 5 λεπτών για άμεση ανακούφιση

Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο πετσέτες

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βιώσει την δυσάρεστη εμπειρία ενός πονοκεφάλου. Όπως επίσης δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αναζητήσει έναν γρήγορο τρόπο για να απαλλαχθεί από αυτόν τον επίμονο πόνο που μπορεί να μετατρέψει σε ανυπόφορη κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας.

 

Ο Δρ Jason Singh, επικεφαλής ιατρός της One Oak Medical, παρουσίασε ένα έξυπνο κόλπο για να διώξετε τον πονοκέφαλο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο πετσέτες.

 

Η μία πρέπει να είναι βρεγμένη με ζεστό νερό και η άλλη με κρύο. Αφού τις στύψετε, τοποθετήστε την κρύα στο μέτωπό σας και τη ζεστή στον αυχένα σας. Κρατήστε τις δύο πετσέτες για πέντε λεπτά.

 

Σύμφωνα με τον Jason Singh, αυτό το κόλπο θα μπορούσε να σας ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο και η πρότασή του φαίνεται ότι έχει βάση και εξήγηση. Αν και η χρήση ενός κρύου αντικειμένου στο κεφάλι είναι γνωστή, η ταυτόχρονη χρήση του με ένα ακόμη ζεστό αντικείμενο σε διαφορετικό μέρος του σώματος, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Το κρύο-παγωμένο πανί βοηθάει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και διαταράσσει τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο. Την ίδια στιγμή το ζεστό πανί αυξάνει τη ροή αίματος στον αυχένα και χαλαρώνει τους μυς.

 

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό
Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί επισημαίνουν πως διαφορετικοί τύποι πονοκεφάλων μπορεί να απαιτούν διαφορετικές θεραπείες και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία υγείας και πότε να δοκιμάσετε κατ’ οίκον κόλπα όπως αυτό.

 

Είναι σημαντικό να προσέχετε πόσο συχνά έχετε πονοκεφάλους αλλά και πότε εμφανίζονται, π.χ. ύστερα από έντονο στρες, ύστερα από έλλειψη φαγητού ή ύπνου, ή όταν πιέζεστε.

 

Ενδεχομένως να μην είστε πάντα σε θέση να διακρίνετε την αιτία ή τη διαφορά με τις ημικρανίες. Οπότε εάν οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί και επίμονοι, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό και να αφήσετε στην άκρη τις έξυπνες συμβουλές για ανακούφιση.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 18 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα