ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 1:53:11π.μ.
02
Μαρτίου

Πόνος στο στήθος: Πού οφείλεται εκτός από την καρδιά

Ο πόνος στο στήθος είναι για πολλούς συνώνυμο ενός καρδιακού προβλήματος. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι πολλές φορές δεν προκύπτει από δυσλειτουργία της καρδιάς, αλλά οφείλεται σε εντελώς διαφορετικούς παράγοντες.


Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, ο πόνος στήθος, ο οποίος δεν συνδέεται με την καρδιά, επηρεάζει το 25% του συνολικού πληθυσμού.


Δείτε 3 αιτίες του πόνου στο στήθος, που δεν σχετίζονται με την καρδιά:

 


Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (καούρα)


Η πιο κοινή αιτία ενός πόνου στο στήθος είναι η καούρα. Πρόκειται για μια χρόνια νόσο του πεπτικού συστήματος, όπου τα οξέα στο στομάχι ανεβαίνουν προς τα πάνω μέσω του οισοφάγου, προκαλώντας ερεθισμό, ο οποίος μπορεί να είναι πιο επώδυνος μετά από ένα γεύμα. Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι διαταραχές της καούρας του οισοφάγου και της καρδιακής νόσου μπορούν να συνυπάρξουν. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να ενημερώσετε το γιατρό σας αν το παθαίνετε συχνά.

 


Κατάθλιψη και άγχος


Αν διανύετε περίοδο κακής ψυχολογικής κατάστσης ή έχετε αυξημένο άγχος, τότε μπορεί να νιώσετε πόνο στο στήθος σας. Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος, αλλά δεν συνδέεται συνήθως με καρδιακά προβλήματα. Το άγχος, μπορεί επίσης να προκαλέσει παρόμοια συμπτώματα. Δοκιμάστε να πάρετε μερικές βαθιές εισπνοές για να δείτε αν θα μειωθεί η δυσφορία στο στήθος σας. Αλλά, σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι σώφρον να ενημερώστε το γιατρό σας, ειδικά εάν ο πόνος στο στήθος μοιάζει να επιμένει για πολλές ώρες. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε καρδιακή προσβολή συνοδεύεται επίσης από ιδιαίτερα αυξημένο άγχος.

 


Τράβηγμα στους θωρακικούς μυς


Η ανύψωση βαριών αντικειμένων, όπως έπιπλα, ή ορισμένες απότομες κινήσεις που ίσως κάνετε καθώς χειρίζεστε την ηλεκτρική σκούπα ή κάνετε γενική καθαριότητα στο σπίτι (όταν δεν είστε αρκετά γυμνασμένοι) μπορεί να καταπονήσει τους μυς στο θωρακικό τοίχωμα και να σας προκαλέσουν δυσφορία που ενδέχεται να εκληφθεί ως πόνος της καρδιάς. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να βρείτε ανακούφιση με μασάζ, ή με κάποια αλοιφή που θα σας συστήσει ο φαρμακοποιός σας, ή ακόμα και με κρυοθεραπεία με λέιζερ.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 197 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα