ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 - 2:10:38π.μ.

banner468x60

15
Σεπτεμβρίου

Πόσες φορές αν πας τουαλέτα μέσα στην ημέρα αυξάνεις τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή

Τα νέα δεδομένα έρχονται από μελέτη που έγινε σε βάθος δεκαετίας από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου

 

Μια νέα έρευνα από την Κίνα για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος του ανθρώπου, υποστηρίζει όσο περισσότερες φορές πηγαίνει κάποιος τουαλέτα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει για καρδιακή προσβολή, ή άλλα σχετικά θέματα υγείας.

 

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος χρειάζεται να πηγαίνει μόνο μία φορά και πως αν πάει περισσότερες ή καθόλου, τότε μπορεί να εμφανίσει καρδιολογικά προβλήματα, μέχρι και διαβήτη τύπου 2.


Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και αφορούσε την παρακολούθηση των κινήσεων του εντέρου σχεδόν 500.000 υγιών ατόμων ηλικίας 30 έως 79 ετών σε βάθος δεκαετίας.

 

Στη συνέχεια, εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της συχνότητας των κινήσεων του εντέρου με ασθένειες που εμφανίζονται εκτός του πεπτικού συστήματος.

 

Έτσι, υποστηρίζουν πως εντόπισαν καρδιολογικά προβλήματα στα άτομα τόσο στα άτομα που πήγαιναν τουαλέτα περισσότερες από μία φορές μέσα στη μέρα, όσο και σε αυτά που έχουν θέμα δυσκοιλιότητας.

 

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισαν πως δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται η λειτουργία του γαστρεντερικού με τις καρδιακές παθήσεις.

 

Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στις πόσες φορές θεωρείται «φυσιολογικό» ο άνθρωπος να πηγαίνει μέσα στη μέρα, ενώ τονίζουν ότι η «κανονικότητα» διαφέρει από άτομο σε άτομο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 20 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα