×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Ιουλίου

Τα παζλ και τα χαρτιά νικούν την άνοια

Όσοι είναι «άσοι» στα χαρτιά μπορεί, χωρίς να το γνωρίζουν, να μειώνουν τις πιθανότητές τους να εμφανίσουν άνοια κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ υποστηρίζουν, ότι όσοι παίζουν χαρτιά και λύνουν σταυρόλεξα και παζλ θα μπορούσαν να προλάβουν την εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

 

Όπως αναφέρει μια νέα έρευνα, οι δραστηριότητες που ενεργοποιούν τον εγκέφαλο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλή υγεία των ευάλωτων δομών και γνωστικών λειτουργιών των περιοχών του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ασθένεια.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι που περνούν περισσότερο χρόνο με τέτοιου είδους «πνευματικές δραστηριότητες» έχουν καλύτερες μαθησιακές και μνημονικές επιδόσεις.

 

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Αλτσχάιμερ του Ουισκόνσιν και του Κέντρου Ερευνών για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ στις ΗΠΑ διεξήγαγαν διάφορα τεστ σε 329 ανθρώπους, με μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη.

 

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα συμπεράσματα της έρευνάς τους στο διεθνές συνέδριο για το Αλτσχάιμερ που διεξήχθη στην Κοπεγχάγη, γράφει η Daily Mail.

 

Όπως ανέφεραν, διαπίστωσαν ότι όσοι έπαιζαν χαρτιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου και τα πήγαν καλύτερα στα γνωστικά τεστ, ενώ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για ορισμένους, η συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες θα μπορούσε να λειτουργήσει προληπτικά ενάντια στην εμφάνιση της νόσου.

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 268 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)