ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 9:07:25μ.μ.
09
Μαΐου

Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής στις γυναίκες – Τα κοινά με τους άντρες

Δώστε προσοχή στον πόνο ή τη δυσφορία στο στήθος

Η καρδιακή προσβολή μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά ή σταδιακά σε διάστημα ωρών, ημερών ή εβδομάδων. Ενώ ο πόνος ή η δυσφορία στο στήθος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής, δεν εμφανίζεται πάντα, ιδίως στις γυναίκες.

 

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να εμφανίσουν άλλα συμπτώματα καρδιακής προσβολής, όπως αναφέρουν ερευνητές του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

 

Παρακάτω θα δείτε ποια συμπτώματα εμφανίζονται στις γυναίκες όταν παθαίνουν καρδιακή προσβολή, αλλά και ποιες είναι οι διαφορές με τα συμπτώματα που εμφανίζονται στους άντρες.

 

Συμπτώματα καρδιακής προσβολής στις γυναίκες


Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα καρδιακής προσβολής στις γυναίκες είναι ο πόνος ή η δυσφορία στο στήθος. Μπορεί να το αισθάνεστε σαν πόνο, σφίξιμο, πίεση, συμπίεση ή καούρα. Συνήθως διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά ή έρχεται και φεύγει.

 

Κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, είναι, επίσης, σύνηθες για τις γυναίκες να έχουν πόνο ή δυσφορία σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες περιοχές:

 

σαγόνι
λαιμός
άνω ή κάτω μέρος της πλάτης
ώμοι
βραχίονας
κοιλιά


Άλλα κοινά συμπτώματα καρδιακής προσβολής στις γυναίκες περιλαμβάνουν:

 

δύσπνοια
ναυτία, εμετός
ζαλάδα, ζάλη, λιποθυμία
κρύος ιδρώτας
κόπωση
δυσκολία στον ύπνο
γενική αδυναμία
ασυνήθιστα γρήγορο ή αργό καρδιακό ρυθμό
αίσθημα παλμών, ή φτερούγισμα ή χτύπημα της καρδιάς
άγχος ή φόβος

 

Υπάρχει πόνος στον ώμο κατά τη διάρκεια καρδιακή προσβολή;


Αν και η καρδιακή προσβολή συνδέεται συνηθέστερα με πόνο στο στήθος, μπορεί, επίσης, να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του ώμου.

 

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν πόνο στον ώμο κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ο πόνος στον ώμο μπορεί να είναι πιο συχνός στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

 

Σύλφωνα με το healthline.com, μια μελέτη του 2018 εξέτασε 532 άτομα που έπαθαν έμφραγμα του μυοκαρδίου με ανύψωση ST (STEMI), έναν τύπο καρδιακής προσβολής που επηρεάζει ολόκληρο το τοίχωμα του καρδιακού μυός. Ο πόνος στον ώμο ήταν δύο φορές πιο συχνός στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες. Ο πόνος στο λαιμό και στην πλάτη ήταν, επίσης, πιο συχνός στις γυναίκες.

 

 

Τα κοινά συμπτώματα


Η καρδιακή προσβολή στους άνδρες συνήθως προκαλεί πόνο ή δυσφορία στο στήθος, η οποία μπορεί να αισθάνεται σαν πόνος, βάρος, πίεση, πληρότητα, συμπίεση ή καούρα. Συνήθως διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά ή φεύγει, αλλά επανέρχεται ξανά.

 

Συνήθη συμπτώματα στους άνδρες

 

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής στους άνδρες είναι ο πόνος ή η δυσφορία σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες περιοχές:

 

σαγόνι
λαιμός
άνω μέρος της πλάτης
ώμοι
βραχίονας
κοιλιά
μπορεί επίσης να προκληθεί δύσπνοια.


Τα λιγότερο συχνά συμπτώματα στους άνδρες περιλαμβάνουν:

 

κόπωση
ναυτία, έμετος
ασυνήθιστα γρήγορος ή αργός καρδιακός ρυθμός
ζαλάδα, ζάλη ή λιποθυμία
αίσθημα παλμών ή ταχυπαλμία ή χτύπημα της καρδιάς
κρύος ιδρώτας

 

 

https://twitter.com/Healthline?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1653484533675687936%7Ctwgr%5Ea615837d045b55dc0f46fb89d1cc22a3e9e15227%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fhealth%2Farthro%2F9648490%2Fta-sybtomata-tis-kardiakis-prosvolis-stis-gynaikes-ta-koina-me-tous-antres

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα