ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 10:26:03π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
03
Φεβρουαρίου

Τα συχνά χτυπήματα στο κεφάλι μας... μικραίνουν τον εγκέφαλο

Με μικρότερο όγκο εγκεφάλου αλλά και και πιο αργή ταχύτητα του νου συνδέονται τα συχνά χτυπήματα στο κεφάλι, που μπορεί να προκληθούν στο πλαίσιο αθλημάτων όπως το μποξ κα οι πολεμικές τέχνες.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που στο βρετανικό αθλητιατρικό περιοδικό "British Journal of Sports Medicine", όσο πιο έντονη και μακρόχρονη είναι η εμπειρία ενός αθλητή και όσα περισσότερα χτυπήματα στο κεφάλι έχει υποστεί μέσα στα χρόνια, τόσο μικρότερος ήταν ο όγκος μερικών περιοχών του εγκεφάλου του. Επίσης, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα επεξεργασίας του νου του. Αθλητές που συμμετείχαν στα πειράματα και είχαν δώσει πολλούς αγώνες, αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών τους.

 

Οι μποξέρ, γενικά τα πήγαιναν χειρότερα από τους αθλητές των πολεμικών τεχνών, άσχετα από την ηλικία τους. Είχαν μικρότερο εγκέφαλο και πιο αργό μυαλό, όπως έδειξαν τα τεστ. Η εξήγηση, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ότι «οι μποξέρ δέχονται περισσότερα χτυπήματα στο κεφάλι».

 

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, φαίνεται πως τα χτυπήματα στο κεφάλι στη διάρκεια των αγώνων έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του, πράγμα που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη σε μελλοντικούς κανονισμούς, αλλά και για τη συχνότερη νευρολογική εξέταση των αθλητών.

 

 

πηγή: news.gr

Διαβάστηκε 134 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα