ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:29:31μ.μ.
30
Απριλίου

Τέσσερις λόγοι που θα σας πείσουν να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε μπατονέτες

Όλο και περισσότεροι ειδικοί στον χώρο της υγείας υποστηρίζουν την άποψη ότι οι μπατονέτες δεν αποτελούν καλό και ασφαλές μέσο καθαρισμού των αυτιών.

Αυτά τα μικρά και εύχρηστα «εργαλεία» καθαρισμού μπήκαν στη ζωή μας πριν από αρκετά χρόνια και χρησιμοποιούνται από μικρούς και μεγάλους. Ποιοι είναι λοιπόν οι βασικοί λόγοι για να διακόψουμε τη χρήση τους;


1. Ο πρώτος είναι πως από άποψης υγιεινής το κίτρινο σμήγμα που αφαιρείται δεν είναι βρομιά, αλλά υγρό που παράγει το αυτί για να το καθαρίζει από μικρόβια, νεκρά κύτταρα και βρομιά. Έχει δε από μόνο του μια ροή από τα μέσα προς τα έξω. Επομένως ένα απλό καθάρισμα του εξωτερικού μέρους του αυτιού με μια πετσέτα αρκεί και μάλιστα διευκολύνει τον αυτοκαθαρισμό του αυτιού.


2. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι με τη μπατονέτα μπορεί να νομίζετε ότι αφαιρέσατε περιττά υπολείμματα, αλλά στην ουσία μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του κίτρινου σμήγματος έχετε αφαιρέσει. Το περισσότερο βρίσκεται πιο βαθιά.


3. Ο τρίτος λόγος είναι πως το συχνό καθάρισμα στεγνώνει το αυτί και οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος (δηλαδή του υγρού καθαρισμού του αυτιού). Αυτό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό βύσματος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που συχνά επιβάλλουν τη βοήθεια γιατρού.


4. Τέταρτος λόγος είναι πως τυχόν επίμονα σπρωξίματα ολοένα και βαθύτερα ή η χρησιμοποίηση αιχμηρών αντικειμένων μπορεί να τραυματίσουν το τύμπανο του αυτιού ή να προκαλέσουν εκδορές και τραυματισμούς στην επιφάνεια του καναλιού του αυτιού, κάτι που μπορεί να κάνει την κατάσταση δυσάρεστη και την επίσκεψη στο γιατρό αναγκαία.
Αν σε μερικούς ανθρώπους σχηματίζεται μεγάλη ποσότητα αυτού του σμήγματος, τότε η λύση δεν είναι να χρησιμοποιούνται συχνότερα μπατονέτες, αλλά η επίσκεψη στον γιατρό για τις κατάλληλες συμβουλές.

 

πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα