ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:29:55μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
07
Σεπτεμβρίου

Τέσσερις τρόποι για να διώξετε τις ημικρανίες

Η ημικρανία είναι μια χρόνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες μέτριες έως έντονες κεφαλαλγίες, συχνά σε συνδυασμό με μια σειρά από συμπτώματα του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

[…] Συνήθως η κεφαλαλγία είναι μονομερής (επηρεάζοντας το μισό μέρος του κεφαλιού) και παλλόμενη (δηλαδή ο πόνος αυξομειώνεται σε ένταση), ενώ διαρκεί από 2 έως 72 ώρες. Τα συσχετιζόμενα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, φωτοφοβία (αυξημένη ευαισθησία στο φως), φωνοφοβία (αυξημένη ευαισθησία στον ήχο) και πόνο ο οποίος γενικά επιδεινώνεται με τη σωματική δραστηριότητα.

 

[...] Οι ημικρανίες πιστεύεται ότι οφείλονται σε ένα μίγμα περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων. Περίπου τα δύο τρίτα των περιπτώσεων αποτελούν κληρονομικές παθήσεις. Οι ακριβείς μηχανισμοί που προκαλούν τις ημικρανίες δεν είναι γνωστοί. Ωστόσο, πιστεύεται ότι πρόκειται για νευροαγγειακή διαταραχή. Η κύρια θεωρία σχετίζεται με την αυξημένη διεγερσιμότητα του εγκεφαλικού φλοιού και με το μη φυσιολογικό έλεγχο των νευρώνων του πόνου στον πυρήνα του τρίδυμου νεύρου του εγκεφαλικού στελέχους. (Πηγή: Wikipedia).

 

Αν υποφέρετε κι εσείς από ημικρανίες και θέλετε να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα, δείτε παρακάτω μερικά απλά μυστικά που προτείνει η ιστοσελίδα health.com.

 

 

1. Φάτε ένα υγιεινό σνακ


Μερικές φορές, όταν περιμένουμε να περάσει η ώρα μέχρι το επόμενο γεύμα μας, μπορεί να σημειωθεί «βουτιά» στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ημικρανία.

 

Φροντίστε να έχετε πάντοτε μαζί σας ένα υγιεινό σνακ (ανάλατους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή λαχανικά με χούμους) για να τσιμπολογήσετε αν παρουσιαστεί ανάγκη. Ακόμη, μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε, πίνοντας αρκετό νερό.

 

 

2. Πάρτε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής


Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη Β2, μαγνήσιο και συνένζυμο Q10, μπορεί να λειτουργούν προληπτικά έναντι των ημικρανιών. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού αγοράσετε κάποιο συμπλήρωμα, ειδικά αν είστε έγκυος ή αν θηλάζετε.

 

 

3. Μην παραμελείτε τη σωματική δραστηριότητα


Μια έρευνα σουηδών επιστημόνων, έδειξε όσοι υπέφεραν από ημικρανίες και έκαναν στατικό ποδήλατο τρεις φορές την εβδομάδα, εμφάνιζαν λιγότερους πονοκεφάλους χαμηλότερης έντασης μετά από διάστημα τριών μηνών.

 

 

4. Ρίξτε το στο… σεξ


Εκτός από ανακούφιση από το στρες, το σεξ μπορεί να «εξαφανίσει» τα συμπτώματα της ημικρανίας, σύμφωνα τουλάχιστον με μια έρευνα του 2013 από τη Γερμανία. Η ανακούφιση από το αίσθημα του πόνου μπορεί να οφείλεται στην απελευθέρωση ενδορφινών, το φυσικό «όπιο» του οργανισμού, εξηγούν οι ερευνητές.

 

Φροντίστε λοιπόν να φτάσετε σε οργασμό… χωρίς πίεση και με την άνεσή σας!

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 273 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα