ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 11:49:06π.μ.
27
Ιανουαρίου

Τι σας κάνει να φτερνίζεστε και πώς να το σταματήσετε

Οι συνθήκες στο περιβάλλον που πρέπει να αποφύγετε

Tο φτέρνισμα είναι μια λειτουργία της μύτης που ενοχλεί αρκετούς ανθρώπους όταν συμβαίνει σε δημόσιο χώρο και συνήθως προσπαθούν να το αποφύγουν, χωρίς όμως να έχουν πάντα επιτυχία.

 

Σύμφωνα με το healthline.com όμως, υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψει κάποιος τη λειτουργία της μύτης, η οποία προκαλείται όταν κάτι την ερεθίζει, με αποτέλεσμα το φτέρνισμα να είναι ο μόνος τρόπος για να απομακρυνθούν τα ενοχλητικά μικρόβια.

 

Ακολουθούν λοιπόν, οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να σταματήσει το φτέρνισμα:

 

1.Ερεθίσματα


Αρχικά, πρέπει κάποιος να μάθει τα αίτια που του προκαλούν το φτέρνισμα, τα οποία μπορεί να ποικίλλουν και τα είναι:

Σκόνη
Γύρη
Μούχλα
Τρίχωμα κατοικίδιων ζώων
Άρωμα
Πικάντικα φαγητά
Μαύρο πιπέρι
Κοινό κρυολόγημα

 

2.Αλλεργίες


Η αλλεργία είναι ένας συχνός παράγοντας που φέρνει φτέρνισμα, ειδικά οι εποχικές, οι οποίες ταλαιπωρούν ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού.

 

Αντιαλλεργικά χάπια λοιπόν, ή ένα ρινικό σπρέι μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

3.Αίτια στο περιβάλλον


Το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται κάποιος, ενδέχεται να του προκαλεί φτέρνισμα, επειδή μπορεί να περιέχει αερομεταφερόμενα ερεθιστικά στοιχεία για τη μύτη.

Μερικά από αυτά, μπορεί να είναι τα εξής:

Φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα

Κάρβουνα
Αμίαντος
Πουλερικά
Δημητριακά και αλεύρι


4.Έντονα φώτα
Το δημοσίευμα αναφέρει πως το ένα τρίτο των ανθρώπων φτερνίζεται όποτε βρίσκεται σε έντονο φως, όπως σε ανοιχτό χώρο κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ημέρας.

 

5.Φαγητό
Ορισμένοι άνθρωποι ενδέχεται να φτερνίζονται, επειδή έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες φαγητού, ανεξάρτητα από το τρόφιμο που έχουν φάει.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, καλό είναι τα καταναλώνονται μικρά γεύματα και το μάσημα να γίνεται αργά.

 

6.Περίεργες λέξεις
Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να σταματήσουν το φτέρνισμα με το να προσπαθήσουν να μιλήσουν και να αναφέρουν μια περίεργη λέξη. Με βάση το δημοσίευμα, το γεγονός ότι θεωρείται περίεργη ή τουλάχιστον δεν χρησιμοποιείται σε τακτική βάση, αναγκάζει το άτομο να καταβάλει προσπάθεια, οπότε αποφεύγει τον ερεθισμό στη μύτη.

 

7.Φύσημα της μύτης
Το προληπτικό φύσημα της μύτης πριν το φτέρνισμα, ενδέχεται να βοηθάει σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή απομακρύνει τα μικρόβια που πρόκειται να προκαλέσουν ερεθισμό.

 

8.Τσίμπημα της μύτης
Ο πιο κλασσικός τρόπος για να σταματήσει κάποιος το φτέρνισμα, είναι να τσιμπήσει τη μύτη του στα ρουθούνια, αφού με αυτό τον τρόπο σταματάει τη ροή του αέρα.

 

9.Γλώσσα
Ένας άλλος τρόπος, είναι να χρησιμοποιήσει κάποιος τη γλώσσα του και να γαργαλίσει το πάνω μέρος στο στόμα του, τη στιγμή που θέλει να φτερνιστεί.

 

10.Εμβόλια για αλλεργίες
Εντούτοις, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό που μπορεί να λειτουργήσει, περιορίζοντας το φτέρνισμα, είναι τα εμβόλια για τις αλλεργίες.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 42 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα