×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Αυγούστου

Τι συμβαίνει αν έχετε συχνά πόνους στο πέλμα

Οι πόνοι στα πέλματα είναι σύνηθες φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλείται από διάφορες αιτίες.

Δείτε ποιες είναι αυτές και τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πόνο.

 

Αιτίες πόνων στο πέλμα

 

Ο πόνος στο πέλμα μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα σε οποιοδήποτε μέρος του. Πηγή της ενόχλησης μπορεί να είναι τα οστά, οι σύνδεσμοι, οι τένοντες, οι μύες, τα νύχια, τα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία ή και το δέρμα.

 

 

Οι κυριότερες αιτίες ωστόσο συνήθως είναι:

 

Πόνος στη φτέρνα: Η πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι η πιο κοινή αιτία του πόνου στη φτέρνα. Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν μία μάζα από σκληρό ιστό που συνδέει το οστό της φτέρνας με τα δάχτυλα των ποδιών, ερεθίζεται ή παρουσιάζει φλεγμονή. Ο πόνος της φτέρνας είναι πολλές φορές πιο έντονος το πρωί, όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι.

 

Σε αυτή την περίπτωση αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκουραστείτε, να κάνετε μερικές εκτάσεις και κινήσεις στο πέλμα ακόμα και με τη βοήθεια των χεριών σας και να χρησιμοποιείτε παπούτσια με καλή στήριξη (μαξιλαράκια) στην καμάρα του ποδιού. Αν ο πόνος επιμένει, μπορείτε να πάρετε κάποιο αναλγητικό χάπι.

 

Άκανθα πτέρνας: Αυτή είναι μη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών στο κάτω μέρος του οστού της πτέρνας που μπορεί να προκληθεί από μη φυσιολογικό τρόπο βαδίσματος, από κακή στάση του σώματος ή από ακατάλληλα παπούτσια. Η άκανθα πτέρνας μπορεί να προκαλέσει πόνο στο πόδι ενώ περπατάτε ή να έναν μόνιμο πόνο. Παρά το γεγονός ότι ένας στους 10 ανθρώπους έχει άκανθα πτέρνας, μόνο ένας στους 20 από αυτούς τους ανθρώπους θα έχει πρόβλημα στην ζωή του. Η άκανθα πτέρνας μπορεί να συμβεί σε άτομα με πελματιαία απονευρωσίτιδα, αλλά δεν την προκαλεί. Τα άτομα με πλατυποδία ή μεγάλες καμάρες στο πέλμα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άκανθα πτέρνας.

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 275 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)