ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:53:18π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
23
Σεπτεμβρίου

Το σύνδρομο Down κλειδί για την κατανόηση της νόσου Αλτσχάιμερ

Μία νέα μελέτη έρχεται να ρίξει μεγαλύτερο φως στην έρευνα για τη νόσο Αλτσχάιμερ.


Ερευνητές πιστεύουν ότι η μελέτη του εγκεφάλου ατόμων με σύνδρομο Down μπορεί να τους βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της νόσου Αλτσχάιμερ.


Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το University of Wisconsin- Madison's Waisman Center μελετούν την πρωτεΐνη «βήτα αμυλοειδής» η οποία σχετίζεται με τη νόσο Alzheimer και εντοπίζεται στον εγκέφαλο ατόμων με σύνδρομο Down. Τα αποτελέσματα τωη μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Brain.


Τα άτομα με σύνδρομο Ντάουν είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ γιατί γεννιούνται με επιπλέον αντίγραφο του 21ου χρωμοσώματος όπου βρίσκεται το γονίδιο που κωδικοποιεί τη βήτα αμυλοειδή.


Οι ερευνητές μελέτησαν ομάδα 63 υγιών ενηλίκων με σύνδρομο Down, ηλικίας 30 έως 53 ετών.


Ανακάλυψαν ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες είχαν υψηλά επίπεδα βήτα αμυλοειδούς αλλά δεν είχαν τις αναμενόμενες αρνητικές συνέπειες της αυξημένης πρωτεΐνης, ούτε κλινικά συμπτώματα άνοιας.


Η ερευνήτρια, Sigan Hartley, δήλωσε ότι με τις νέες πληροφορίες, ελπίζουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα αρχικά στάδια στην εμφάνιση της νόσου και να κερδίσουμε πληροφορίες για την καθοδήγηση των προσπαθειών πρόληψης και αντιμετώπισης.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 195 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα