ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:42:37π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
08
Ιουλίου

Δείτε γιατί μπορεί αυτές τις ζεστές μέρες να έχετε βουλωμένη μύτη

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα κατά τις ημέρες που ο υδράργυρος “χτυπάει κόκκινο”, επιβάλλεται η επίσκεψη στην παραλία, ή το να χαλαρώσουμε δίπλα σε μια πισίνα,

να απολαύσουμε ένα βραδινό μπάρμπεκιου ή ακόμα και πικνίκ με τους φίλους και την οικογένεια.

 

Αλλά, πολλές φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι η μύτη σας αρχίζει να μπουκώνει και ξαφνικά να αναπτύξετε πονοκέφαλο και να αισθάνεστε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, χωρίς να μπορείτε να αναπνεύσετε καλά.

 

Βουλωμένη μύτη σε μεγάλη ζέστη: Γιατί συμβαίνει

 

Τα ιγμόρεια, τα οποία είναι κοιλότητες που συνδέονται με τη μύτη σας, είναι επενδεδυμένα εσωτερικά με πολύ ευαίσθητο δέρμα, το οποίο είναι επί της ουσίας μια βλεννώδης μεμβράνη. Αυτή η μεμβράνη μπορεί να αναπτύξει φλεγμονή από διάφορες αιτίες, όπως βακτήρια, κάποιο κρυολόγημα, από γρίπη του, από αλλεργίες ή ακόμα και από εισβολή μύκητα. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε όλα αυτά τα συμπτώματα όταν τα ιγμόρειά σας μπλοκαριστούν, προκαλώντας συσσώρευση βλέννας και πίεση στο σημείο.

 

Ο πιο κοινός “ένοχος” για τα προβλήματα των ιγμορείων το καλοκαίρι είναι οι αλλεργίες και το αλλεργικό συνάχι. Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν για το πόσο πολύ οι τρίχες των κατοικίδιων ζώων, η γύρη, η σκόνη και τα ακάρεα της σκόνης και ακόμη και το γάλα ή άλλες τροφές προκαλούν προβλήματα στα ιγμόρεια. Και ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι τις ζεστές μέρες τα προβλήματα στα ιγμόρεια επιδεινώνονται.

 

Οι ξαφνικές αλλαγές σε ακραίες θερμοκρασίες προκαλούν αυξημένο πόνο στα ιγμόρεια και βουλωμένη μύτη ή καταρροή, αλλά πώς;

 

Υπάρχουν εκατομμύρια μικροσκοπικά τριχίδια που απαρτίζουν την βλεννώδη μεμβράνη στο εσωτερικό των ιγμορείων σας. Αυτά τα τριχίδια λειτουργούν σαν μια σκούπα, βοηθώντας να απαλλαγείτε από τη βλέννας που συσσωρεύεται και μπορεί να μπλοκάρει τα ιγμόρεια. Οι βλεννογόνους μεμβράνες “προτιμούν” ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον, σε αντίθεση με το πολύ κρύο ή την πολύ ζέστη.

 

Στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ο αέρας είναι πολύ ξηρός και αυτό κάνει την βλέννα στην μύτη σας να γίνεται παχιά και κολλώδης. Αυτό καθιστά δύσκολο για τα τριχίδια να την μετακινήσουν και να την αποβάλλουν. Αυτή η παχιά βλένναα στη συνέχεια, μπλοκάρει τα ιγμόρεια. Όταν η ροή της βλέννας διακοπεί ή αποκλειστεί, συχνά γίνεται σκληρή στην υφή και προκαλεί πίεση και κυκλοφορική συμφόρηση στο σημείο. Η πίεση και η κυκλοφορική συμφόρηση, στη συνέχεια, σας κάνουν να αισθάνεστε πόνο, να νιώθετε την μύτη σας μπουκωμένη και να έχετε πονοκεφάλους.

 

 

 

πηγή: iatropedia.gr

Διαβάστηκε 454 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα