ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:30:52μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
21
Δεκεμβρίου

Χριστούγεννα και αλλεργίες: Τι πρέπει να προσέχετε

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων σηματοδοτεί στιγμές χαράς και οικογενειακής ευτυχίας, αλλά αν είστε επιρρεπείς στις αλλεργίες, τότε υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που μπορεί να χαλάσουν αυτό το όμορφο κλίμα για εσάς.


Από τα διακοσμημένα δέντρα μέχρι τα αρωματικά κεριά και τα γλυκίσματα της εποχής, τα Χριστούγεννα κρύβουν αρκετούς κινδύνους έξαρσης των αλλεργιών. Αυτό άλλωστε έχει ήδη αποδειχτεί και επιστημονικά.


Έρευνα από το πανεπιστήμιο Upstate Medical της Νέας Υόρκης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Annals of Allergy, έδειξε ότι οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος τείνουν να παρουσιάζουν έξαρση σε παιδιά και ενήλικες γύρω στις 25 Δεκεμβρίου και ειδικά μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα.


Δείτε τρεις αιτίες που μπορεί να συμβεί αυτό και ίσως να μην τις έχετε φανταστεί:


Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο σπίτι


Το δέντρο είναι σίγουρα το επίκεντρο του σπιτιού αυτή την εποχή του έτους. Όμως, τα αληθινά δέντρα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργίες. Αν έχετε παρατηρήσει ότι το φτάρνισμα και ο συριγμός στην αναπνοή σας επιδεινώνεται αυτές τις ημέρες, μπορεί ο "ένοχος" να είναι το αληθινό δέντρο στο σπίτι σας.


Επίσης, τα ψεύτικα δέντρα παραμένουν συνήθως όλο το υπόλοιπο έτος συσκευασμένα σε κάποια αποθήκη ή σε κάποιο πατάρι και μαζεύουν σκόνη. Όταν τα αποσυσκευάσετε, φροντίστε να τα καθαρίσετε καλά για να μην γεμίσει ο αέρας στο σπίτι με τη σκόνη από το δέντρο και σας προκαλέσει αλλεργίες.


Διακόσμηση - στολίδια


Τα διακοσμητικά στολίδια μπορεί επίσης να έχουν συγκεντρώσει τη σκόνη (και, ενδεχομένως, τη μούχλα) ενός ολόκληρου έτους. Αν είστε αλλεργικοί στα ακάρεα της σκόνης ή/και τη μούχλα μπορεί να έχετε δυσκολία στην αναπνοή την περίοδο των Χριστουγέννων στο σπίτι και αυτός να είναι ο λόγος. Ενδέχεται να επιδεινωθούν τα συμπτώματα άσθματος (π.χ. δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή) κατά την αποσυσκευασία και τον στολισμό του σπιτιού.


Ζητήστε από κάποιον που δεν πάσχει από αλλεργίες ή άσθμα να καθαρίσει καλά κάθε στολίδι. Όταν έρθει η ώρα να τα συσκευάσετε και πάλι, τοποθετήστε τα στολίδια σε αεροστεγή δοχεία και αποθηκεύστε τα σε ξηρό σημείο.


Τεχνητά αρώματα


Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι γεμάτες με τεχνητά αρώματα. Από το αρωματικό ποτ-πουρί στο σαλόνι, μέχρι τα αρωματικά κεριά, υπάρχουν πολλές αφορμές για έξαρση των αλλεργιών σας. Τα αρωματικά κεριά, ειδικότερα, γεμίζουν τον αέρα στον χώρο με χημικές ουσίες που κάνουν κακό σε άτομα με άσθμα και αλλεργίες του αναπνευστικού. Επίσης, η χαμηλή θερμοκρασία αναγκάζει τους ανθρώπους να μην ανοίγουν τα παράθυρα για να αεριστεί καλά ο χώρος και αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα.


Φτιάξτε το δικό σας ποτ-πουρί με ξυλάκια κανέλας και γαρίφαλα ως μια καλή εναλλακτική λύση στα αντίστοιχα σκευάσματα με τεχνητά αρώματα. Επίσης, αποφύγετε τα αρωματικά κεριά και επιλέξτε εκείνα που είναι φτιαγμένα από σόγια ή κερί μέλισσας.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 176 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα