ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:34:03π.μ.
06
Σεπτεμβρίου

Στη μάχη κατά του καρκίνου «πέφτει» το δηλητήριο της σφήκας

Στη μάχη κατά του καρκίνου «πέφτει» ένα απρόσμενο και φυσικό όπλο.Το δηλητήριο που βγάζει το κεντρί της βραζιλιάνικης σφήκας, περιέχει μια τοξίνη που σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να κάνει ζημιά στα γειτονικά υγιή κύτταρα.

Βραζιλιάνοι και Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ζοάο Ρουγκιέρο Νέτο του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοφυσικής Biophysical Journal, ανακάλυψαν πως η σφήκα Polybia paulista, όταν τσιμπάει με το κεντρί της, απελευθερώνει την τοξίνη ΜΡ1, που βοηθά το έντομο είτε να σκοτώνει τη λεία του είτε να αμύνεται αποτελεσματικά.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την εν λόγω τοξίνη και διαπίστωσαν πως μπορεί να εξουδετερώσει τη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων, χωρίς να πειράξει τα υγιή κύτταρα.

Τα πειράματα πάντως είναι σε αρχικό στάδιο καθώς θα πρέπει να μελετηθεί περισσότερο ώστε να διασφαλιστεί πως η εν λόγω δραστική ουσία είναι ασφαλής για τους ανθρώπους.

 

πηγή:pronews.gr

Διαβάστηκε 120 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα