ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 7:42:31μ.μ.
17
Μαρτίου

12 μικρές συνήθειες που θα κάνουν την καθημερινότητα σας καλύτερη

Κατηγορία Ψυχολογία

Διάβασε παρακάτω τις 12 μικρές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις τη ζωή διαφορετικά.

1. Πιες νερό

Ναι, μπορεί να σου ακούγεται κουλό που υπάρχει αυτή η πρόταση στη λίστα, αλλά η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική για την υγεία σου.

 

2. Πάρκαρε μακριά από τη δουλειά/ το σπίτι

Αυτό θα σε κάνει να περπατάς λίγο παραπάνω και ειδικά αν δεν γυμνάζεσαι καθόλου, αυτή η μικρή συνήθεια θα κάνει τη διαφορά!

 

3. Διάβασε

Καλές οι σειρές και οι ταινίες αλλά έχουμε ξεχάσει να διαβάζουμε και να συγκεντρωνόμαστε σε μια μόνο δουλειά (για αυτό φταίει και η υπερέκθεση μας σε social media).

 

4. Φάε τουλάχιστον ένα φρούτο ή λαχανικό την ημέρα

Οι φυτικές ίνες που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι φοβερά σημαντικές για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σου. Επίσης ενισχύουν το πεπτικό σύστημα ενώ σε γεμίζουν με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

 

5. Λύσε σταυρόλεξα

Σταυρόλεξα, sudoku, γρίφοι και παζλ βοηθάνε σημαντικά την μνήμη σου.

 

6. Κάνε διαλογισμό

Αν σου φαίνεται αστεία η ιδέα του διαλογισμού προσπάθησε τουλάχιστον να κάτσεις μερικά λεπτά της ημέρας χωρίς να κάνεις τίποτα. Κλείσε κινητά, laptop και την μουσική και άκου μόνο τις σκέψεις σου. Θα χαλαρώσεις απίστευτα.


7. Αγάπησε τον εαυτό σου

Οκ, αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη, μπορείς όμως να κάνεις μικρά βήματα κάθε φορά. Σταμάτα για αρχή να είσαι σκληρή μαζί σου και δώσε λίγα credits κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα task.

 


8. Κλείσε τα notifications όταν δουλεύεις

Καλό το multitasking, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις για πολύ καιρό χωρίς να καείς εγκεφαλικά. Προσπάθησε τις περισσότερες μέρες να βάζεις στο αθόρυβο το κινητό και να παρακολουθείς μόνο ό,τι σου είναι χρήσιμο στη δουλειά που κάνεις.

 

9. Πάρε τηλέφωνο τους φίλους/ συγγενείς σου

Το chat έχει σώσει πολύ κόσμο και μας έχει βγάλει πολλές φορές από την άβολη θέση να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με κάποιον που δεν συμπαθούμε πολύ. Ένα τηλέφωνο όμως στην κολλητή σου που περνάει δύσκολα στη δουλειά δεν συγκρίνεται με ένα σύντομο mail, για αυτό προσπάθησε μια φορά την εβδομάδα να μιλάτε αντί να ανταλλάζετε gif στο messenger.

 

10. Μην πετάς σκουπίδια κάτω

Νομίζω δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια κάτω και να κάνουμε ανακύκλωση.

 

11. Μίλα ευγενικά

Όλοι είμαστε αγχωμένοι, όλοι έχουμε προβλήματα (μεγάλα ή μικρά δεν έχει σημασία) αλλά το να μιλάς απότομα και άσχημα δεν βοηθάει την κατάσταση. Πάρε μια βαθιά ανάσα και μίλα όμορφα και ευγενικά και θα δεις τη διαφορά και στη δική σου ψυχολογία αλλά και στου συνομιλητή σου.

 

12. Κάνε αποταμίευση

Δεν είναι ανάγκη να βάζεις τρελό ποσό στην άκρη- ακόμα και ένας κουμπαράς για να μαζεύεις τα ψιλά, που θα χρησιμοποιείς στα εισιτήρια του μετρό θα κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά σου.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 277 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα