Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Απριλίου

5 περίεργα πράγματα, που συμβαίνουν στο σώμα σου, όταν ερωτεύεσαι

Κατηγορία Ψυχολογία

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει πρακτικά ο έρωτας το σώμα σας; Γιατί η αλήθεια είναι πως ο έρωτας δεν επηρεάζει μόνο το μυαλό. Επηρεάζει και τον οργανισμό μας καθώς απελευθερώνει στον εγκέφαλο ουσίες που προκαλούν από ευχαρίστηση μέχρι έντονη ανατριχίλα!

Οι ουσίες αυτές προκαλούν αντιδράσεις στον οργανισμό που εξηγούν μερικά από τα συναισθήματα που νιώθουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι και κοιταζόμαστε για παράδειγμα στα μάτια με το άλλο μας μισό.

 

 

Ο έρωτας, λοιπόν, μπορεί να επηρεάσει το σώμα και τη σκέψη σου και παρακάτω βρήκαμε 5 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον οργανισμό σου όταν ερωτεύεσαι.

 

Γίνεσαι χαρούμενος/η


Γελάς χωρίς λόγο; Το συναίσθημα της αγάπης αυξάνει τη ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα η ευχαρίστηση να πλημμυρίζει το σώμα μας!

 

Δεν πονάς


Ακόμα και η θέα του προσώπου που αγαπάς μπορεί να μειώσει την αίσθηση του σωματικού πόνου. Το έχουν αποδείξει και παλαιότερες μελέτες αυτό!

 

 

Κοκκινίζεις

 

Όχι από τη ντροπή σου, αλλά επειδή η έντονη απελευθέρωση αδρεναλίνης που γίνεται όταν συναντάς το άτομο με το οποίο είσαι ερωτοχτυπημένη, κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται και το πρόσωπό μας κόκκινο!

 

Ανατριχιάζεις


Ναι, το έχουν πει τόσα τραγούδια. Δεν είναι τυχαίο! Τα συναισθήματα του πόθου τα οποία πλημμυρίζουν το σώμα μας και οι ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η νορεπινεφρίνη κάνουν τις παλάμες μας να ιδρώνουν και την καρδιά μας να χτυπά δυνατά και γοργά, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ότι ανατριχιάζουμε σχεδόν παντού.

 

Έχεις γερή καρδιά


Νομίζεις ότι θα σπάσει κάθε φορά που συναντιέσαι με το άλλο σου μισό; Όχι σε καμία περίπτωση! Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα αποδείχθηκε ότι οι παντρεμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα. Βέβαια, δεν συμβάλλει μόνο η αγάπη σε αυτό, αλλά και οι πιο υγιεινές συνθήκες ζωής των παντρεμένων ζευγαριών!

 

 

 

Πηγή: healthline.com

 

 

Πηγή:healthstories.gr

Διαβάστηκε 121 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)