Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Ιανουαρίου

Έρευνα: Από ποια ηλικία αντέχουμε περισσότερο την ερωτική πράξη

Κατηγορία Ψυχολογία

Κι όμως το λέει η επιστήμη όχι εμείς.

Δεν είναι κάτι το παράξενο τελικά. Όσο μεγαλώνει κανείς γίνεται και πιο έμπειρος στο σεξ. Αυτό είναι αυτονόητο για όλους νομίζω. Τι είναι όμως αυτό που γίνεται συγκεκριμένα; Τι αποκτάς στα 30 που δεν το είχες όταν ήσουν 20;

 

 

Η τεστοστερόνη, αυτή η άτιμη ορμόνη που για χρόνια σε έσερνε από τη μύτη και τα έβλεπες «όλα μπλε» εννοείται ότι συνεχίζει να σε μανιπουλάρει, αλλά όχι όπως το έκανε στα 18, στα 20 και στα 25. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει καλύτερη ισορροπία μέσα στο σώμα σου και αυτό λειτουργεί θετικά για την σεξουαλική σου ζωή. Δεν είσαι πλέον εκείνος ο τυφλωμένος έφηβος που κάποτε υπήρξες.

 

 

Η επιρροή της πάνω σου αρχίζει να φθίνει, όχι τόσο γιατί μειώνεται ποσοτικά, αλλά κυρίως γιατί έχεις μάθει να την κοντρολάρεις στο πώς αυτή «βγαίνει προς τα έξω». Είσαι πιο έμπειρος, πιο κατασταλαγμένος, πιο γεμάτος, γι' αυτό. Εννοείται ότι θες κι άλλες ερωτικές εμπειρίες, αλλά δείχνεις πιο κουλ.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ag65NQ-SOpk

 

 

Τι έδειξε όμως η έρευνα αυτή;

 

Για να βγάλουν το πόρισμα, μίλησαν με 5.000 singles όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και εισοδήματος, ενώ οι σεξουαλικοί θεραπευτές δηλώνουν ότι συμφωνούν απόλυτα με αυτά τα μεγέθη.

Το σεξ τείνει να βελτιώνεται από τη στιγμή που καταλάβει κανείς ότι το sex appeal δεν καθορίζεται μόνο από την εξωτερική εμφάνιση. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα μάθημα που οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν αργότερα στη ζωή, είπε η Vanessa Marin, σεξουαλική θεραπεύτρια και δημιουργός του Finishing School.

 

 

Δες εδώ τι άλλο έδειξε αυτή η έρευνα:

 

Και άρα μπορείς και θες να τις ικανοποιήσεις ακόμα περισσότερο. Γιατί είτε έχεις καταγράψει αριθμό ρεκόρ στις ερωτικές παρτενέρ, είτε έχεις αρκεστεί σε μια χούφτα γυναίκες τα προηγούμενα χρόνια, θέλοντας και μη, πλέον είσαι πιο «ψημένος» στο να διαβάζεις τα «σημάδια» πάνω της και να αποκωδικοποιείς τη γλώσσα του σώματός της, μακράν περισσότερο από τότε που ήσουν 20 και το μόνο που σ' ένοιαζε ήταν να «χωθείς» κάπου. Τώρα, το αν θες να δείχνεις ότι έχεις αυτή την τεχνογνωσία, είναι ένα άλλο ζήτημα.\

 

Ίσως για πρώτη φορά στη ζωή σου δε σκέφτεσαι τόσο το «πόσο» αλλά το «πώς», το «ποια» και το «γιατί» να κάνεις σεξ. Το οποίο σημαίνει ότι αρχίζεις να τρομάζεις λιγότερο στην ιδέα μίας μακροχρόνιας σχέσης, όπου το σεξ με μία μόνο για πολύ καιρό αποτελεί προϋπόθεση. Ή ότι συνειδητοποιείς πως ο οργασμός σου δεν είναι αυτοσκοπός και πως έχουν κι οι υπόλοιποι ανάγκες. Μπράβο, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

 

Αυτό το εφηβικό, εκρηκτικό «μπάπα- μπούπα» attitude που σε γέμιζε επί μακρόν για όλους τους προαναφερόμενους λόγους ίσως να μη σου «λέει» και πολλά πια. Ωριμάζοντας σεξουαλικά, εκεί γύρω στα 30, αποδέχεσαι ότι το σεξ στα πρότυπα του Homo Sapiens δεν έχει πλάκα και πως μία αγκαλίτσα μετά, είναι ωραίο πράγμα, όπως και το να μιλάς μαζί της και να νιώθεις οικειότητα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά αυτού, αντί να γυρίζεις πλευρό ή να φεύγεις τρέχοντας (για να προλάβεις το φροντιστήριο ξέρω 'γω).

 

Το οποίο σημαίνει ότι επιτέλους τα προκαταρκτικά δεν είναι εκείνη η φάση που «κάνεις ό,τι πρέπει και καλά για να χαλαρώσει η άλλη, να ξε-ντραπεί και να το κάνετε επιτέλους». Hello, και τα προκαταρκτικά σεξ είναι. Και τα χαίρεσαι, όχι μόνο για ό,τι παίρνεις, αλλά και για ό, τι δίνεις. Κοινώς, σε ενδιαφέρει πιο πολύ να περάσει καλά και η παρτενέρ σου. Δεν το θεωρείς δεδομένο ας πούμε ότι θα γίνει έτσι κι αλλιώς γιατί είσαι εκεί με τα παντελόνια κάτω κι αυτό αρκεί, όπως βλακωδώς πίστευες κάποτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 131 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)