ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 - 11:53:01μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
10
Φεβρουαρίου

Έρευνα: Τι να κάνετε για να μην τσακώνεστε με το ταίρι σας

Κατηγορία Ψυχολογία

Ένα παράδοξο μέτρο «πρόληψης» των τσακωμών μεταξύ των ζευγαριών ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες!

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Journal of Applied Psychology, τα ζευγάρια που είναι πιο δραστήρια σωματικά μέσα στην ημέρα είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε διαφωνίες και καβγάδες.

 

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, ένας περίπατος μέσα στην ημέρα –σε συνδυασμό με καλό ύπνο το βράδυ– βοηθά ώστε να αφήνουμε πίσω μας το στρες και τα νεύρα που μας δημιουργεί η δουλειά και να μην «ξεσπάμε» στον σύντροφό μας όταν επιστρέφουμε στο σπίτι.


Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν 118 άτομα που συγκατοικούσαν, καταγράφοντας το πρόγραμμα ύπνου και σωματικής δραστηριότητάς τους. Επίσης, τόσο οι συμμετέχοντες όσο και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού τους συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν εντάσεις μέσα στο σπίτι. Όπως υπέδειξαν τα στοιχεία, όσοι από τους συμμετέχοντες έκαναν μέσα στην ημέρα τουλάχιστον 10.900 βήματα κατά μέσο όρο τσακώνονταν πιο σπάνια με τους υπόλοιπους ενοίκους του σπιτιού σε σύγκριση με όσους έκαναν μόνο 7.000 ή και λιγότερα βήματα.


«Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τυγχάνουν κακής μεταχείρισης στη δουλειά τους είναι πιο πιθανό να μεταφέρουν αυτές τις συμπεριφορές και στο σπίτι» αναφέρει ο Σάνον Τέιλορ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, συμπληρώνοντας πως «εάν τους έχει μειώσει ή προσβάλει ένας προϊστάμενος είναι πιο πιθανό να εκτονώσουν την αγανάκτησή τους στους ανθρώπους με τους οποίος μοιράζονται το ίδιο σπίτι». Σύμφωνα με τον Τέιλορ, αυτός ο φαύλος κύκλος κακής συμπεριφοράς είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του ατόμου να ελέγξει τον εαυτό του λόγω της κούρασης που νιώθει.


Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι δαπανώντας επιπλέον 587 θερμίδες μέσω της γυμναστικής «εξουδετερώνονται» οι αρνητικές επιπτώσεις της κακομεταχείρισης ώστε να μην διοχετευτεί στους γύρω μας. Για να κάψουμε αυτές τις θερμίδες πρέπει να κάνουμε περίπου μία ώρα κολύμπι ή έναν ζωηρό περίπατο 90 λεπτών.

 

 

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 246 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα