ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 4 Οκτωμβρίου 2023 - 11:17:40π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
27
Φεβρουαρίου

Εργασία από το σπίτι: Οι κίνδυνοι για την υγεία

Κατηγορία Ψυχολογία

Η εργασία στο σπίτι και μακριά από το γραφείο έχει αρκετά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων η αυξημένη παραγωγικότητα, η άνεση και η εξοικονόμηση σε χρόνο και χρήμα.

Σύμφωνα όμως με έρευνα επιστημονικών φορέων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) του Ο.Η.Ε και του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Eurofound), μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία.


Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες συνέλεξαν στοιχεία από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων 10 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνά τους έδειξε ότι οι εργαζόμενοι ήταν πιο παραγωγικοί όταν εργάζονταν σε διαφορετικό χώρο από αυτόν ενός συνηθισμένου γραφείου.

 

Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι αυτό συνδεόταν επίσης με κίνδυνο περισσότερων και πιο εντατικών ωρών εργασίας, καθώς και με μεγαλύτερη διείσδυση της επαγγελματικής ζωής στην προσωπική και το αντίστροφο, που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα στρες.


Η έκθεση έκανε διάκριση ανάμεσα σε εργαζομένους που εργάζονται τακτικά στο σπίτι, σε εργαζομένους που εργάζονται συνεχώς σε διαφορετικούς χώρους και εργαζομένους που μοιράζουν τον εργασιακό τους χρόνο ανάμεσα σε ένα γραφείο και έναν άλλο χώρο. Και οι τρεις ομάδες ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα άγχους και περισσότερα περιστατικά αϋπνίας από εκείνους που εργάζονταν συνεχώς στις εγκαταστάσεις του εργοδότη τους.
«Η έκθεση αυτή δείχνει ότι η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών επικοινωνίας διευκολύνει μια καλύτερη συνολική ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, αλλά ταυτόχρονα καθιστά ασαφή τα όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής», δήλωσε ο εκ των συγγραφέων της έκθεσης κ. Jon Messenger.


H έκθεση παρέχει συστάσεις για την αντιμετώπιση αυτής της αντίφασης, όπως η προώθηση της επίσημης εξ αποστάσεως μερικής απασχόλησης έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι τους να διατηρούν δεσμούς με τους συναδέλφους τους στο γραφείο και να νιώθουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση από την εργασία τους, παράλληλα με τον περιορισμό της άτυπης συμπληρωματικής εργασίας στο σπίτι, που είναι συνυφασμένη με πολλές ώρες εργασίας.

 


Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 217 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα