ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021 - 4:25:24π.μ.

banner468x60

01
Ιουλίου

Η ζέστη μας κάνει κακόκεφους, αλλά γιατί

Κατηγορία Ψυχολογία

Οι υψηλές θερμοκρασίες μας καταβάλλουν σωματικά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που στη ζέστη γίνονται ευερέθιστοι.

Σύμφωνα με επιστήμονες της Κλινικής Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικής Επιστήμης στην Ιατρική Σχολή «Feinberg», του Πανεπιστημίου «Northwestern» των ΗΠΑ, όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει πολλά άτομα είναι πιο ευέξαπτα.

 

Η ζέστη και ειδικά σε συνδυασμό με την υγρασία, αυξάνει την επιθετικότητα και την βίαιη συμπεριφορά, αλλά και τουτς κακούς τρόπους γενικά.

 

Αυτό συμβαίνει επειδή η κακή ποιότητα ύπνου, η αφυδάτωση και οι περιορισμοί που επιβάλλει η ζέστη στην καθημερινότητα (π.χ. η παραμονή σε κλειστό χώρο) μπορεί να συντελέσουν σε κακή διάθεση, τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Η έλλειψη ελέγχου σε μια τέτοια κατάσταση μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ακόμη πιο ευέξαπτο.

 

Εκτός από την κακοκεφιά λόγω ζέστης όμως, μικρό ποσοστό (1-2%) των ανθρώπων παρουσιάζουν μια καλοκαιρινή εκδοχή της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής.

 

Οι πάσχοντες από την συγκεκριμένη διαταραχή, εκτός από την αδιαθεσία και την κακή διάθεση, διακατέχονται από έντονο άγχος το καλοκαίρι και σπανίως εμφανίζουν και αυτοκτονικές τάσεις, καθώς δεν αντέχουν τη ζέστη και τον ήλιο.

 

Αν ανήκετε σε αυτούς που η καλοκαιρινή ζέστη τους αποσυντονίζει ψυχολογικά, οι εδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας, καθώς είναι πιθανό να το μετανιώσετε αργότερα.Αν ανήκετε σε αυτούς που η καλοκαιρινή ζέστη τους αποσυντονίζει ψυχολογικά, οι εδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας, καθώς είναι πιθανό να το μετανιώσετε αργότερα.

 

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 378 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα