ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 9:14:11π.μ.

banner468x60

15
Μαΐου

Νοημοσύνη παιδιού: Πώς επηρεάζεται από την προσωπικότητα του πατέρα

Κατηγορία Ψυχολογία

Οι μπαμπάδες που περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, μπορούν να επιδράσουν θετικά στη νοημοσύνη τους.

Ερευνητές του Imperial College London υποστηρίζουν ότι ένας ευαίσθητος, ήρεμος και χωρίς άγχος πατέρας, μπορεί να επηρεάσει θετικά την νοημοσύνη των παιδιού του.

 

Η ενίσχυση των ικανοτήτων του παιδιού λόγω της ενασχόληση του πατέρα, ισχύει μάλιστα ανεξαρτήτως του οικονομικού και κοινωνικού στάτους της οικογένειας.

 

Οι ερευνητές ανέλυσαν τη συμπεριφορά και αλληλεπίδραση 128 πατεράδων με τα μωρά τους όταν αυτά ήταν τριών μηνών. Στη συνέχεια εκτίμησαν την νοητική ανάπτυξη των παιδιών μετά από ένα έτος, καθώς και στην ηλικία των δύο ετών.

 

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι υπήρχε ένας ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στον βαθμό ενασχόλησης των μπαμπάδων με τα παιδιά τους και στις καλές επιδόσεις των παιδιών σε νοητικά τεστ.

 

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Paul Ramchandani «το ξεκάθαρο μήνυμα για τους νέους μπαμπάδες είναι να ασχολούνται και να παίζουν με τα παιδιά τους. Ακόμη και όταν είναι μωρά, το παιχνίδι και η αλληλεπίδραση μαζί τους μπορεί να επιδράσει θετικά».

 

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Infant Mental Health Journal.

 

 

πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 282 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα