ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 2:44:11μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
03
Ιουνίου

Ο σίγουρος τρόπος να εντυπωσιάσετε στην πρώτη γνωριμία

Κατηγορία Ψυχολογία

Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική σε κάθε νέα γνωριμία και μπορεί να καθορίσει την εξέλιξη μιας επαγγελματικής ή ερωτικής σχέσης.

Ο εγκέφαλός μας λαμβάνει δεκάδες λεκτικά και μη λεκτικά ερεθίσματα όταν συναντάμε ένα καινούριο πρόσωπο και πολλές φορές μάλιστα αυτή η πρώτη εντύπωση αποδεικνύεται εξαιρετικά ακριβής.


Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η πρώτη εντύπωση μπορεί να αποτυπωθεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου και δε χρειάζεται απαραίτητα άμεση επαφή. Μπορεί να κρίνουμε ένα άτομο από φωτογραφίες ή και από τη φωνή.
Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εντυπωσιάσετε σε κάθε σας εμφάνιση!


1. Η πρώτη εντύπωση διαμορφώνεται ταχύτατα
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον δείχνει ότι χρειάζεται μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου για να κρίνουμε ένα άτομο μόνο και μόνο από την εξωτερική του εμφάνιση. Οι συμμετέχοντες είχαν σχεδόν την ίδια εικόνα όσον αφορά τη γοητεία, την αξιοπιστία ή την ικανότητα ενός ατόμου σε αυτό το χρονικό διάστημα όσο και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η γοητεία και η αξιοπιστία είναι τα χαρακτηριστικά που κρίνουμε γρηγορότερα.


2. Η πρώτη εντύπωση δύσκολα αλλάζει
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο διαπίστωσαν πως η πρώτη εντύπωση είναι τόσο ισχυρή που δεν επηρεάζεται από τα δεδομένα. Δοκίμασαν να αποδείξουν τη θεωρία ζητώντας από μια ομάδα εθελοντών να υποδείξει τις σεξουαλικές προτιμήσεις ενός ατόμου με βάση την εμφάνιση, δίνοντας όμως εκ των προτέρων τη σχετική πληροφορία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πρώτη εντύπωση των εθελοντών πολλές φορές ήταν αντίθετη με την πληροφορία που τους είχε δοθεί.


3. Η πρώτη εντύπωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες
Σε μια συνέντευξη για δουλειά, βασικοί παράγοντες είναι το ντύσιμο και η σταθερότητα της χειραψίας. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Personality and Social Psychology Bulletin έδειξε πως τόσο το στυλ των ρούχων όσο και η στάση του σώματος επηρεάζουν την πρώτη εντύπωση, ενώ και η διάρκεια της χειραψίας φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο. Μία ακόμη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία έδειξε πως ο τόνος της φωνής οδηγεί το συνομιλητή μας σε συγκεκριμένα συμπεράσματα όσον αφορά την αξιοπιστία ή την εξωστρέφεια του ατόμου.


4. Ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό κυριαρχεί σε κάθε νέα γνωριμία
Συνήθως δίνουμε περισσότερη έμφαση στην αξιοπιστία παρά στην αυτοπεποίθηση του ατόμου, υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι. Είναι δηλαδή πιο πιθανό να κάνουμε θετικούς συνειρμούς για ένα άτομο που θεωρούμε αξιόπιστο.

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 304 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα