ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 4:33:22μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
02
Μαρτίου

Όταν η κόρη σας θεωρεί ότι έχει παραπανίσια κιλά

Κατηγορία Ψυχολογία

Ορισμένα κορίτσια έχουν μεγάλη ανασφάλεια με την εξωτερική εμφάνισή τους και ιδιαίτερα με το βάρος τους από μικρή ηλικία. Σε τι μπορεί να οφείλεται η συγκεκριμένη νοοτροπία και τι πρέπει να κάνετε;

Το πιο πιθανό είναι ότι η συγκεκριμένη ανασφάλεια έχει προκύψει από τα δικά σας σχόλια για τα κιλά του παιδιού ή τα αντίστοιχα άλλων κοντινών του ανθρώπων. Είτε αφήνετε να εννοηθεί ότι έχει παραπανίσια κιλά (χωρίς να ισχύει κιόλας), είτε στις συζητήσεις σας με άλλους ενήλικες δίνετε τεράστια σημασία στο βάρος ενός ανθρώπου.


Από εκεί και πέρα, σημαντική είναι και η ανατροφοδότηση που λαμβάνει το παιδί από την τηλεόραση και τον τρόπο ζωής των γονιών του. Με άλλα λόγια, τα πρότυπα που προβάλλονται έμμεσα από αυτές τις πηγές. Αν λοιπόν οι γονείς λειτουργούν αγχωτικά αν τύχει να πάρουν 1-2 κιλά ή η μαμά επιδίδεται σε εξαντλητικές δίαιτες χωρίς να τις έχει ανάγκη και άλλα παρόμοια, συν τα πρότυπα καλλίγραμων γυναικείων σωμάτων που προβάλει συνεχώς η τηλεόραση ως...συνταγή επιτυχίας, πώς να μη θεωρεί το παιδί ότι είναι παχύσαρκο;


Αφού λοιπόν εντοπίσετε τους λόγους που έχουν δημιουργήσει στην κόρη σας τη συγκεκριμένη εσφαλμένη εντύπωση, είναι ώρα να τη βοηθήσετε να διαχειριστεί αποτελεσματικά αυτές τις σκέψεις και, εν συνεχεία, να τις αποβάλλει.


Εννοείται πως θα πρέπει να επιτρέψετε στην κόρη σας να εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς να την αποπαίρνετε ή να την κοροϊδεύετε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκφράζει παράλογη ανησυχία, όμως ο ρόλος σας είναι να τη βάλετε σε έναν άλλο τρόπο σκέψης και όχι να την κάνετε να νιώσει ακόμα πιο άσχημα!


Δώστε της να καταλάβει ότι η εξωτερική εμφάνιση και τα κιλά ενός ανθρώπου δεν παίζουν παρά μικρό ρόλο στην αποδοχή του από τρίτους. Μπορεί δηλαδή ένα κορίτσι να έχει όντως κάποια παραπάνω κιλά, αλλά να είναι ευγενική και γενικά να συμπεριφέρεται όμορφα και να είναι αγαπητή από τους πάντες, ενώ ένα άλλο με κανονικό σωματικό βάρος να είναι κακότροπό, άρα μη επιθυμητή παρέα.


Δείξτε κατανόηση σε όσας σας λέει, όμως σε καμία περίπτωση μην αφήσετε να εννοηθεί ότι συμφωνείτε άμεσα ή έμμεσα με τη λανθασμένη πεποίθηση της κόρης σας. Και αυτό δε θα έπρεπε να το κάνετε ακόμα κι αν είχε όντως παραπανίσια κιλά.


Εξηγήστε της ότι τέτοιες σκέψεις κάνουμε όλοι κατά περιόδους, πόσο μάλλον εκείνη που βλέπει το σώμα της να αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και ενδεχομένως δεν προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει τις αλλαγές. Γενικότερα όμως το ύφος σας και οι απόψεις σας δε θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν άγχος ή να δίνουν μια αίσθηση ότι η κατάσταση είναι οριακή. Με ψυχραιμία και επιχειρήματα, τη στιγμή που πρέπει, απλά θα δώσετε μια άλλη οπτική των πραγμάτων στη μικρή σας πριγκίπισσα!

 



Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα