ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 - 5:41:30μ.μ.
24
Απριλίου

Πώς μπορείτε να ξεκουραστείτε χωρίς να κοιμηθείτε

Κατηγορία Ψυχολογία

Τρεις τρόποι που θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ψυχική και σωματική σας ευεξία. Και ενώ, σύμφωνα με το Healthline, οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες να κοιμούνται τουλάχιστον επτά με εννέα ώρες τη νύχτα, δυστυχώς, πάνω από το ένα τρίτο από εμάς δεν κοιμόμαστε αρκετά ώστε να διατηρήσουμε την υγεία και την ευεξία μας.

 

Παρόλο, λοιπόν, που τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον βραδινό ύπνο, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επαναφορτίσετε το μυαλό και το σώμα σας εάν χρειάζεστε ξεκούραση αλλά δεν μπορείτε να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα.

 

 

 

Κάντε ένα διάλειμμα πού και πού

 

 

Υπάρχουν, λοιπόν, μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεκουραστείτε και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας που δεν περιλαμβάνουν ύπνο. Σύμφωνα με τον επαγγελματία της λειτουργικής ιατρικής William Cole, και όσα ανέφερε στο MindBodyGreen, ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να προγραμματίσετε ένα διάλειμμα για τον εαυτό σας. Αυτό δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είναι ένα μηνιαίο καταφύγιο διαλογισμού (αν και αυτό θα ήταν υπέροχο, επίσης). Αλλά το να παίρνετε μια ανάσα κάθε τόσο από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας είναι μια απαραίτητη πράξη αυτοφροντίδας ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε την εξουθένωση.

 

 

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

 

 

Το να περνάτε χρόνο μόνοι σας είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αναζωογονηθείτε. Το να παίρνετε ένα διάλειμμα από όλους και απ’ όλα μπορεί να σας επιτρέψει να σταματήσετε και να σκεφτείτε πώς νιώθετε και μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να αποκτήσετε κάποια εικόνα για τους τομείς της ζωής σας που μπορεί να μειώνουν την ενέργειά σας. Ωστόσο, αν και ο χρόνος που περνάτε μόνοι είναι σημαντικός, το ίδιο είναι και η εξισορρόπηση με το να περνάτε χρόνο με άλλους.

 

 

Ελάτε σε επαφή με τη φύση

 

 

Η επαφή με τη φύση μπορεί, επίσης, να σας κάνει να νιώθετε αναζωογονημένοι και ανανεωμένοι. Ο Δρ. Cole προτείνει μια ιαπωνική τεχνική που ονομάζεται «κολύμβηση στο δάσος» για να γειωθείτε και να συνδεθείτε με τον φυσικό κόσμο γύρω σας. Ξεκινήστε κάνοντας απλώς μια προσεκτική βόλτα έξω και αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε και να εκτιμήσετε οποιοδήποτε φυσικό στοιχείο βλέπετε γύρω σας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 61 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα