ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 4:00:17μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
03
Ιανουαρίου

Πώς θα πετύχετε τους στόχους σας για καλύτερη υγεία το 2017

Κατηγορία Ψυχολογία

Η πρώτη μέρα του έτους σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα και αποφάσεις για καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές στη ζωή μας. Άλλοι βάζουν στόχο με τη νέα χρονιά να χάσουν μερικά παραπανίσια κιλά, άλλοι να μειώσουν το αλκοόλ και άλλοι να ξεκινήσουν τη γυμναστική, όμως συχνά οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό και καταλήγουν τελικά να διατηρούν τις παλιές κακές τους συνήθειες.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τους στόχους που βάζουμε αναφορικά με την υγεία μας, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η τακτική «όλα ή τίποτα» –η οποία συνήθως στηρίζεται σε ουτοπικές προσδοκίες και δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια ελευθερίας– είναι καταδικασμένη να αποτύχει.


Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν καταφέρνουμε να πετύχουμε τους στόχους που βάλαμε για τη νέα χρονιά. Κάποιοι από εμάς βάζουν πάρα πολλούς στόχους, ενώ άλλοι βάζουν στον εαυτό τους πολλούς περιορισμούς. Αν και ξεκινάμε τη νέα χρονιά γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ενέργεια, πιστεύοντας ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για να καταφέρουμε ό,τι κι αν έχουμε στο μυαλό μας, ο ενθουσιασμός σύντομα ξεθωριάζει και αφήνει πίσω του ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.


ο μυστικό για την επίτευξη κάθε στόχου είναι τα μικρά και σταθερά βήματα. Είναι, για παράδειγμα, πολύ δύσκολο να κόψει κανείς εντελώς τη ζάχαρη εάν προηγουμένως δεν έχει κάνει προσπάθειες να τη μειώσει στην καθημερινότητά του. Μία κουταλιά λιγότερη στον καφέ και ένα σοκολατάκι λιγότερο μέσα στην ημέρα είναι οι μικρές επιτυχίες που θα τονώσουν το ηθικό και θα κάνουν τον τελικό στόχο να μοιάζει πιο ρεαλιστικός ή ίσως και εύκολος.


Αντί λοιπόν να πατήσετε το κουμπί «διαγραφή» και να προσπαθήσετε να αλλάξετε αυτό που ήσαστε μέχρι πρότινος, πατήστε το κουμπί «επαναφορά». Ποια η διαφορά; Διαγραφή σημαίνει απόφαση να κάνετε ή να μην κάνετε κάτι, ενώ επαναφορά σημαίνει ευκαιρία να κάνετε μια νέα αρχή, να υιοθετήσετε μια νέα συνήθεια που σας κάνει καλό. Δεσμευόμενοι στην επαναφορά θέτετε πιο μικρούς αλλά εφικτούς στόχους και κάνετε αλλαγές σε βάθος χρόνου. Η τακτική της επαναφοράς προσφέρει επίσης περισσότερη ευελιξία, καθώς μπορείτε στην πορεία να διαπιστώσετε τι λειτουργεί για εσάς και τι όχι, κάνοντας κάθε φορά τις απαραίτητες αλλαγές.

 


Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα