ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:29:49π.μ.
17
Δεκεμβρίου

Τι προσπαθούν να σας πουν τα σεξουαλικά όνειρα

Κατηγορία Ψυχολογία

Υποσυνείδητα μηνύματα ή μια ωραία εικόνα;

Οι άνθρωποι κάθε βράδυ βλέπουν όνειρα και άμα μια εικόνα εντυπώνεται στο μυαλό τους, ψάχνουν την ερμηνεία της, όμως τα πράγματα περιπλέκονται, όταν εμπλέκεται το σεξ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το γεγονός ότι σχεδόν σε κάθε θρησκεία υπάρχει ένας δαίμονας που σχετίζεται με τη σεξουαλική επαφή στα όνειρα, όπως η Λίλιθ -η πρώτη γυναίκα που δημιούργησε ο Θεός- στο Χριστιανισμό.

 

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς, αφού είναι φυσιολογικό να φαντάζεται κάποιος πως κάνει σεξ, με τα σεξουαλικά όνειρα να αποτελούν περίπου το 8% των ονείρων που βλέπει καθημερινά ο άνθρωπος.


Σύμφωνα με το healthline.com, η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου (AASM), αναφέρει ότι η σεξουαλική επαφή είναι το πιο συχνό περιεχόμενο στα σεξουαλικά όνειρα, όμως μπορεί επίσης, να περιλαμβάνονται ο αυνανισμός, το φιλί και οι σεξουαλικές προτάσεις.

 

Έτσι, υπάρχουν τρεις παράγοντες που αν ληφθούν υπόψιν, μπορεί να ερμηνεύσουν σε γενικές γραμμές την πλειοψηφία των σεξουαλικών ονείρων.

 

Όνειρο με οικεία πρόσωπα

 

Η αναλυτής ονείρων Layne Dalfen τονίζει πως το πιο συχνό σεξουαλικό όνειρο είναι να κάνει κάποιος σεξ με έναν πρώην σύντροφο, ακόμα κι αν δεν έχουν έρθει σε επαφή ποτέ ξανά μετά τον χωρισμό και δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα ανάμεσα τους.

 

Αυτό συμβαίνει, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, το άτομο βιώνει στο παρόν ένα αρνητικό συναίσθημα και μέσω του ονείρου, φαντασιώνεται μια κατάσταση με ένα άτομο που το έκανε να νιώσει το ίδιο.

 

«Αν συμβεί κάτι μεταξύ του συζύγου μου και εμένα, και νιώσω απόρριψη, ανοίγει το “κουτί των συναισθημάτων μου” εκείνο το βράδυ στα όνειρα μου. Μπορεί λοιπόν, να επιλέξω έναν φίλο που είχα όταν ήμουν 18 ετών. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός ο φίλος με έκανε να νιώσω ακριβώς όπως με έκανε ο σύζυγός μου νωρίτερα», σημειώνει χαρακτηριστικά η Layne Dalfen.

 

Έτσι, τα σεξουαλικά όνειρα στα οποία περιλαμβάνονται γνώριμα πρόσωπα, πιθανώς σχετίζονται με ένα αρνητικό συναίσθημα.

 

Όνειρο με αγνώστους

 

Όταν στο όνειρο περιλαμβάνονται φανταστικά πρόσωπα ή άτομα με τα οποία υπάρχουν τυπικές σχέσεις (πχ εργοδότης ή συνάδελφος), αυτό δε σημαίνει κάποια κρυφή επιθυμία για σεξ ή σχέση.

 

Αντιθέτως, σημαίνει ότι το άτομο έρχεται σε επαφή με ένα κομμάτι του εαυτού του, που δεν θέλει να αποδεχτεί, αλλά βλέπει στα πρόσωπα που φαντασιώνεται.

 

Το σεξ με τον εργοδότη λοιπόν, μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο θέλει περισσότερο έλεγχο στη ζωή του ή το σεξ με έναν άγνωστο, να σημαίνει πως επιδιώκει περισσότερη ελευθερία στη ζωή του.

 

Ερωτική διάθεση


Φυσικά, στην ερμηνεία των σεξουαλικών ονείρων περιλαμβάνεται και το γεγονός πως το άτομο ενδέχεται να έχει αυξημένη λίμπιντο και όρεξη για σεξ. Αυτό κυρίως διαπιστώνεται από το γεγονός ότι νιώθει ευχάριστα μετά από ένα τέτοιο όνειρο, ενώ μπορεί να υπάρξει και οργασμός κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Χαρακτηριστικά, το 4% των ατόμων που φαντασιώνεται σεξουαλικές περιπτύξεις το βράδυ, έχει κάποιου είδους οργασμό.

 

Η Layne Dalfen προτείνει λοιπόν, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, το καλύτερο που έχει να κάνει ένα άτομο, είναι να αναζητήσει το σεξ στη ζωή του και μάλιστα να επενδύσει σε αυτό, αφού ενδεχομένως το έχει ανάγκη.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 32 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα