ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:27:01μ.μ.
14
Σεπτεμβρίου

1821-2021, Επετειακός Χαιρετισμός Στη Σύρο

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της μορφωτικής συνεργασίας του Δήμου Παιανίας με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης της Ελλάδος γιά τις πολιτιστικές δράσεις

της 200ής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εθιμοτυπική επίσκεψη στη Σύρο ως μιά συμβολική έκφραση χαιρετισμού στη βαρύτιμη μετεπαναστατική ιστορία του κυκλαδίτικου νησιού.

 

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Παιανίας Αθανάσιος Μιχαλόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη και Ανδρέας Μπεντάι Έφορος Μορφωτικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης επισκέφθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Δήμαρχο Σύρου κ. Νίκο Λειβαδάρα στον οποίο επέδωσαν το Μετάλλιο του Δήμου Παιανίας και προσέφεραν τιμητικές εκδόσεις μαζί με ένα ανέκδοτο ιστορικό ντοκουμέντο - το φωτογραφικό πορτραίτο του βουλευτή Κυκλάδων Ευστάθιου Ηλία Κεχαγιά, διαπρεπούς νομικού και επιχειρηματία της Ερμούπολης στον 19ο αιώνα, προερχόμενο από το οικογενειακό αρχείο της δισεγγονής του, γνωστής ζωγράφου Αμαλίας (Παρασκευοπούλου).

ACACIRO2

Ο κ. Λειβαδάρας παρουσίασε με έναν ευσύνοπτο λόγο την θεαματική εξέλιξη του εμπορίου στο νησί, την κατασκευή του Νεωρίου, την διεθνή λάμψη της Σύρου σε πλήθος τομέων της οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής και αντιπροσέφερε μιά επιλογή φιλικών τοπικών ενθυμημάτων.



Προηγουμένως οι εκπρόσωποι επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στο γραφείο της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Σύρου κας Αλίκης Λεονταρίτη και ξεναγήθηκαν στο περίφημο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης όπου η Αντιδήμαρχος επισήμανε την πολιτισμική εξέλιξη του τόπου ανά τους αιώνες, ανέλυσε το ιδιάζον θρησκευτικό καθεστώς στο νησί με την αρμονική συνύπαρξη Καθολικών και Ορθόδοξων, αναφέρθηκε στο επίκαιρο πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων με τίτλο ««Σύρος - Πολιτισμός 2021» - όπου και η συμμετοχή της Σύρου στην επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης - και δέχθηκε την προσφορά σειράς εκδόσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Ερμούπολη.

 

 

Λεζάντες φωτ.:


1.Ανδρέας Μπεντάι - ο Δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας - Αθανάσιος Μιχαλόπουλος
2.Αθανάσιος Μιχαλόπουλος – η Αντιδήμαρχος Αλίκη Λεονταρίτη - Ανδρέας Μπεντάι
3.Το Μετάλλιο του Δήμου Παιανίας
4.Το φωτογραφικό πορτρέτο του Ευστάθιου Ηλ. Κεχαγιά (1844-1904)

 

 

Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης

& Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη

Αναπαύσεως 14 Α΄ - 190 02 Παιανία

Τηλ.: 210.6643854

Fax: 210.6643854

 

 

European Art Center

and Institute for Eastern Roman Empire Research Studies in Europe

14 A' ,Anapaphseos St. – 190 02 Paeanea

Tel.:+30 210.6643854

Fax: +30 210.6643854

URL: https://euarceblog.wixsite.com/euarce

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

or Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστηκε 110 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα