ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:15:47π.μ.
23
Δεκεμβρίου

1ος Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης για εφήβους και νέους του Δήμου Βύρωνα- Εκδήλωση Απονομής Βραβείων

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Με πανηγυρικό τρόπο θα κλείσει τη χρονιά της η Δημοτική βιβλιοθήκη ολοκληρώνοντας για το 2015 τη νέα φιλόδοξη δράση της.

Η τελετή απονομής των βραβείων προς τους νέους που έλαβαν επιτυχώς μέρος στο διαγωνισμό λογοτεχνίας με θέμα το Λόρδο Βύρωνα θα είναι μια γιορτή της ίδιας της νεολαίας μας.

 

Στόχος της Δημοτικής βιβλιοθήκης, από την αρχή ήταν να δημιουργήσει μία εστία έλξης νέων ιδεών και ανάπτυξης σκέψης, ώστε να τις αναδεικνύει εντός της κοινωνίας του Βύρωνα και όχι μόνο. Έτσι, με τον πανελλήνιο διαγωνισμό φτιάχτηκε η πρώτη νεανική λογοτεχνική συντροφιά με μέλη από όλη την Ελλάδα που καταθέτουν το λόγο τους στην πόλη του Λόρδου Βύρωνα.

 

Στις 28 Δεκεμβρίου 2015 και στις 19.00 η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Βύρωνα θα υποδεχτεί τη νεολαία μας και θα γιορτάσει για τη σκέψη και την έκφρασή της. Στη γιορτή θα παρουσιαστεί η έκδοση των κειμένων είκοσι επτά εφήβων και νέων που τα γραπτά τους φωτίζουν διάφορες διαστάσεις της προσωπικότητας του λόρδου Βύρωνα.

 

Στην έκδοση του βιβλίου, που θα διανεμηθεί δωρεάν στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας και στις σχολικές βιβλιοθήκες του Βύρωνα, συνέβαλλαν χορηγικά ο Σύνδεσμος Μπάιρον και η Δημοτική Επιχείρηση. Μήνυμα συμπαράστασης προς την προσπάθεια της δημοτικής βιβλιοθήκης και τους νέους μας θα απευθύνει στη γιορτή μια εκλεκτή φωνής της ιστορίας του Βύρωνα και του πνευματικού κόσμου της Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος.

 

Στους νέους μας με μηνύματά τους θα μιλήσουν, επίσης, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος και ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου θα είναι μαζί μας στην απονομή των βραβείων, ενώ οι βραβευθέντες που θα απουσιάζουν, διότι δεν κατοικούν στην Αθήνα θα είναι μαζί μας με τα δικά τους γραπτά και βιντεοσκοπημένα μηνύματά τους για να μας μιλήσουν για τον εαυτό τους και τις πηγές της έμπνευσή τους.

 

Ανάλογες δράσεις της Δημοτικής βιβλιοθήκης, με κέντρο την έμπνευση και την ανάδειξη της νεανικής σκέψης θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν όπως ήδη έχει σχεδιαστεί για την επόμενη χρονιά.

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η συγγραφέας Δήμητρα Νούση.


Αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μήτση.

Διαβάστηκε 331 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα