ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:19:29μ.μ.
28
Απριλίου

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : ΛΕΥΚΑΔΑ - ΝΗΣΙ ΠΟΙΗΜΑ

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο: «ΛΕΥΚΑΔΑ-Νησί Ποίημα» .

Στόχος του ποιητικού διαγωνισμού είναι η κατάθεση ελάχιστης αντιπροσφοράς στην ποιητικότητα της λευκαδίτικης φύσης και στην πηγαία ποιητική δημιουργία-λαϊκή και λόγια- που διαχρονικά χαρακτηρίζει τους κατοίκους του νησιού.

 

Η συνάντηση στον τόπο μας δημιουργών που διακονούν την ποίηση και η μεταξύ τους ευγενική άμιλλα είναι, πιστεύουμε, μια πράξη που προάγει την ομορφιά της τέχνης και μετατρέπει το συναίσθημα του ποιητή σε πράξη ανθρωπιάς για όλους.

 

OΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

· Οι διαγωνιζόμενοι /-ες να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν ελληνική ή κυπριακή υπηκοότητα.

 

· Τα ποιήματα που θα υποβληθούν να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

 

· Θέμα του ποιητικού διαγωνισμού: «Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί».

(Martin Luther King, 1929-1968)

 

· Οι συμμετέχοντες/-ουσες καλούνται να υποβάλουν στο διαγωνισμό ένα τους ποίημα-σε παραδοσιακό ή μοντέρνο στίχο-, του οποίου η έκταση δεν θα ξεπερνά τους 50 στίχους.

ACLEYKADA

· Το διαγωνιζόμενο ποίημα δεν θα πρέπει να έχει εκδοθεί ή δημοσιευτεί ή να έχει βραβευτεί σε άλλο διαγωνισμό.

 

· Το ποίημα θα πρέπει να αποσταλεί σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015.

 

· Τα αντίγραφα θα αποσταλούν μέσα σε φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται στη θέση του αποστολέα μόνον το ψευδώνυμο.

 

· Σε μικρότερο φάκελο σφραγισμένο, στον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, θα περιέχονται δακτυλογραφημένα τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου –και κινητού και e-mail, αν υπάρχει-.

 

· Η ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία θα αποσταλεί ο φάκελος είναι: Προς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, Σικελιανού 1, Τ.Κ. 311 00 Λευκάδα (Υπόψη κ. Ιωάννας Φίλιππα)- Για τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

 

· Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή ειδικών. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία.

 

· Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο του 2015.

 

· Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει σε ειδική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λευκάδας μέχρι το τέλος του 2015.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 26450-26635, κ. Ιωάννα Φίλιππα.

 

Διαβάστηκε 2040 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα