Εκτύπωση αυτής της σελίδας
28
Απριλίου

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : ΛΕΥΚΑΔΑ - ΝΗΣΙ ΠΟΙΗΜΑ

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο: «ΛΕΥΚΑΔΑ-Νησί Ποίημα» .

Στόχος του ποιητικού διαγωνισμού είναι η κατάθεση ελάχιστης αντιπροσφοράς στην ποιητικότητα της λευκαδίτικης φύσης και στην πηγαία ποιητική δημιουργία-λαϊκή και λόγια- που διαχρονικά χαρακτηρίζει τους κατοίκους του νησιού.

 

Η συνάντηση στον τόπο μας δημιουργών που διακονούν την ποίηση και η μεταξύ τους ευγενική άμιλλα είναι, πιστεύουμε, μια πράξη που προάγει την ομορφιά της τέχνης και μετατρέπει το συναίσθημα του ποιητή σε πράξη ανθρωπιάς για όλους.

 

OΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

· Οι διαγωνιζόμενοι /-ες να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν ελληνική ή κυπριακή υπηκοότητα.

 

· Τα ποιήματα που θα υποβληθούν να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

 

· Θέμα του ποιητικού διαγωνισμού: «Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί».

(Martin Luther King, 1929-1968)

 

· Οι συμμετέχοντες/-ουσες καλούνται να υποβάλουν στο διαγωνισμό ένα τους ποίημα-σε παραδοσιακό ή μοντέρνο στίχο-, του οποίου η έκταση δεν θα ξεπερνά τους 50 στίχους.

ACLEYKADA

· Το διαγωνιζόμενο ποίημα δεν θα πρέπει να έχει εκδοθεί ή δημοσιευτεί ή να έχει βραβευτεί σε άλλο διαγωνισμό.

 

· Το ποίημα θα πρέπει να αποσταλεί σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015.

 

· Τα αντίγραφα θα αποσταλούν μέσα σε φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται στη θέση του αποστολέα μόνον το ψευδώνυμο.

 

· Σε μικρότερο φάκελο σφραγισμένο, στον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, θα περιέχονται δακτυλογραφημένα τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου –και κινητού και e-mail, αν υπάρχει-.

 

· Η ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία θα αποσταλεί ο φάκελος είναι: Προς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, Σικελιανού 1, Τ.Κ. 311 00 Λευκάδα (Υπόψη κ. Ιωάννας Φίλιππα)- Για τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

 

· Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή ειδικών. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία.

 

· Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο του 2015.

 

· Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει σε ειδική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λευκάδας μέχρι το τέλος του 2015.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 26450-26635, κ. Ιωάννα Φίλιππα.

 

Διαβάστηκε 2042 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)